MAMIĆEV ROĐAK: Napravili su barikadu u grmu, vjerovatno su ga čekali par dana (VIDEO)

MUP Hercegbosanske županije provodi opsežnu policijsku istragu nakon što je danas iz vatrenog oružja ranjen Zdravko Mamić u mjestu Zidine nedelako od Tomislavgrada.

Kako je kazao ministar MUP-a Hercegbosanske županije Darinko Mihaljević, tijekom dana uzete su izjave od očevidaca, prikupljaju se materijalni dokazi, dok je dio policajaca još na terenu u potrazi za dvojicom napadača.

– Zatražena je pomoć od MUP-a Unsko-sanske županije za angažiranjem njihovih pasa tragača da bi se pokušalo utvrditi kretanje počinitelja napada na Zdravka Mamića – kazao je Mihaljević.

Što se tiče izjave Zdravka Mamića koju je dao policiji, ministar Mihaljević je kazao da je istragu preuzelo Županijsko tužiteljstvo te da oni raspolažu tim informacijama.

‘Sačekuša’ za Mamića

Prema kazivanju svjedoka, Mamić je dočekan u ‘sačekuši’, u zaseoku Zidine pored kapelice gdje je trebala biti služena misa zadušnica za njegovog oca. Napadači su ispucali više hitaca iz vatrenog oružja, a jednim su ga hicem pogodili u desnu nogu.

Nakon što mu je u Domu zdravlja Tomislavgrad pružena prva pomoć i sanirana prostrijelna ranu, na osobni zahtjev Mamić je napustio Bosni i Hercegovinu i otputovao u Zagreb.

“Čuli su se pucnjevi. Bila su dvojica napadača. Ja ih osobno nisam vidio, ali vidio ih je Zdravkov vozač”, kazao je za Index Miro Mamić,  rođak Zdravka Mamića.

“Napravili su barikadu tamo u grmu, gdje su ga čekali vjerojatno par dana. Nisu znali koji će on točno dan doći. Zdravkov auto je išao prvi, on je izašao iz automobila, vozač je zaključao vrata i onda su ispalili dva hica. Pogodili su njega i još jedan automobil”, priča svjedok napada za Index.

Grm iz kojeg je pucano na Mamića

Dodaje da je Zdravko Mamić rekao: “Hvala Bogu da su mene pogodili, a ne nekoga drugoga”. Nakon toga su mu zaustavili krvarenje i odvezli ga u Tomislavgrad. Dodaje i da je Mamić bio dobre volje nakon toga i da je otišao za Zagreb.

“Nisam vidio jesu li napadači bili maskirani. Pobjegli su vjerojatno ovim putevima koji vode preko brda, tko će znati gdje su sada. Motorom su mogli otići bilo kamo”, zaključuje.

Stigao u Zagreb

Nakon što je u utorak u ranim večernjim satima Dinamov savjetnik Zdravko Mamić primljen na hitni prijem u Kliničkoj bolnici Sveti Duh, liječnici su napravili prve preglede i pretrage i utvrđeno je da ima prostrijelnu ranu natkoljenice, piše Jutarnji list.

Nakon pregleda i pretraga, Mamić je smješten na odjel ortopedije, koji inače vodi liječnik hrvatske nogometne reprezentacije Saša Janković.

Liječnici su mu odmah propisali antibiotsku terapiju koju će morati primati najmanje tri dana, kako bi se izbjegla sepsa, što nije rijetkost kod prostrijelnih rana.

S obzirom da su se pojavile informacije prema kojima je Mamić najavio odlazak u Albaniju već u srijedu, u slučaju da on odluči izaći ranije iz bolnice, to može učiniti samo na vlastitu odgovornost jer je u takvim slučajevima upravo propisana terapija boravak u bolnici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!