‘Mala liska’ Borku Periću

U konkurenciji 15. Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska 2018”, u prepunom Narodnom pozorištu Mostar izvedena je predstava “Ustav Republike Hrvatske” Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

Za ovu predstavu vladao je ogroman interes publike još od same objave programa Festivala, pa se i na dan izvedbe tražila karta više. Stručni žiri u sastavu Zijah A. Sokolović, Nedžad Begović i Atilla Aksoj, “Malu lisku” za najboljeg glumca/glumicu večeri dodijelio je glumcu Borku Periću.

“Hvala ansamblu na uzbudljivoj i neobičnoj predstavi. Žiri se dvoumio, ali je ipak donio jednoglasnu odluku i ‘Malu lisku’ dodijelio Borku Periću”, rekao je Zijah A. Sokolović, a mostarska publika je odluku žirija, kao i cijeli ansambl predstave, nagradila višeminutnim pljeskom i ovacijama. Na izvedbi je bio i dugogodišnji ravnatelj Kerempuha Duško Ljuština.

Autori teksta “Ustav Republike Hrvatske” su Ante Tomić i Rajko Grlić, predstavu je režirao Vinko Brešan, a igraju Borko Perić, Nikša Butijer, Ana Maras Harmander, Damir Poljičak, Matija Šakoronja i Vedran Mlikota.

Direktor Narodnog pozorišta Mostar Almir Mujkanović uručio je Borku Periću nakon izvedbe i Veliku lisku stručnog žirija za najboljeg glumca “Mostarske liske 2017.”, koju je Perić prošle godine osvojio za ulogu u predstavi “Jedan sluga, dva gospodara”.

Večeras u Narodnom pozorištu Mostar na repertoaru je posljednja predstava u konkurenciji ovogodišnjeg festivala “Sirena i Viktorija” Aleksandra Galina, u režiji Radoslava Milenkovića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *