Makić: Čim dobijem stenogram sazvat ću sjednicu

Predsjedavajući parlamentarnog Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Bajro Makić smatra da će zahtjev za izmirivanje dugova za poticaje poljoprivrednicima u Federaciji Bosne i Hercegovine biti jedna od osnovnih mjera koje će to tijelo predložiti na izjašnjavanje poslanicima.

Po Makićevom mišljenju, to bi trebalo da bude osnovni predloženi zaključak na osnovu tematske rasprave Predstavničkog doma Federalnog parlamenta o stanju u poljoprivrednom sektoru FBiH, održane 17. maja.

Parlamentarno tijelo kojim predsjedava Makić tada je, naime, zaduženo da na osnovu cjelodnevnog razmatranja stanja u poljoprivrednom sektoru sublimira i predloži zaključke. Njihov željeni, što bolji kvalitet, razlog je što se sačinjavaju naknadno, kako je tog dana rečeno u Parlamentu.

Bajro Makić (Stranka demokratske akcije) ističe da će u tom cilju Odbor konsultirati stenogram. Čim ga dobije, on kao predsjedavajući sazvat će sjednicu (Odbora) radi formuliranja prijedloga zaključaka.

Kad bude završen taj dio posla, neće se dugo čekati na izjašnjavanje Predstavničkog doma.

Kakve god zaključke Dom podrži većinom glasova, bit će to mjere koje, po mišljenju parlamentaraca, treba poduzeti na unapređenju stanja u poljoprivrednom sektoru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *