Majini vapaji koje nitko nije čuo

“Molim vas da hitno nešto poduzmete jer postupanjem Nikolić Marka smatram da je ugrožen ne samo moj život, već život mojih najbližih”.

Ovo je samo dio potresnih riječi i vapaja koje je pisala Maja Đorđević (38) godinama prije smrti dok je mučki trpjela torturu monstruma Marka Nikolića (43), koji ju je u srijedu poslije podne izbo nožem dok je njihovog sina Mihaila (4) udavio. Sve to dešavalo se ispred Centra za socijalni rad u Rakovici. “Blic” je ekskluzivno došao u posjed pisama i prijava koje je nesretna Maja pisala prije nego što je ubijena.

Riječi koje je pisala lede krv u žilama, a mi vam prenosimo dijelove prijava koje je ona podnosila protiv nasilnika.

Među njima je i podnesak dat Drugom osnovnom tužiteljstvu u Beogradu od 1. lipnja 2016. godine, koji je Maja ručno napisala.

„Nisam imala namjeru da onemogućavam ocu da viđa dijete. Svjesna sam uloge oca. Postojali su razlozi za nedolazak djeteta. Sve vrijeme pokušavam zaštititi dijete. Njemu treba stručna pomoć za suzbijanje agresije jer njegova agresija i incidentno ponašanje se ne smanjuju“, upozoravala je ona.

Život u strahu bio je njena svakodnevica, a Maja je posljednji put protiv monstruma koji ju je ubio podnijela prijavu za ugrožavanje sigurnosti Drugom osnovnom tužiteljstvu, i to 8. ožujka ove godine, upozoravajući da se protiv njega već vodi postupak zbog nasilja u obitelji.

„Nikolić Marko presretao je mene i moju sestru Branislavu Katanić na ulici ispred Vojnomedicinske akademije (3. 1. 2017) i moju sestru udario u rame i unio joj se u lice riječima – ‘J… ti mamicu ja‘. To smo odmah prijavile SUP-u Savski venac, što se može provjeriti. I naglašavam, to nije jedina situacija“, stoji u Majinoj prijavi.

Ona ističe da je od rujna 2016. pa do kraja studenog 2016. prijavljivala policiji na broj 192, kao i policiji Rakovica, uhođenje i praćenje muža nasilnika.

„Pratio nas je od CZSR Rakovica, gdje preuzimam dijete, pa do kuće u kojoj živim. U konstantnom sam strahu za sigurnost Mihaila (4), kao i starijeg Stefana (14)“, pisala je nesretna žena.

Ona je navela da ju je policijska stanica Rakovica putem telefona smirivala kad god bi ih pozvala, ne izlazivši na teren.

„Ispostavilo se da zbog stare centrale nema mojih poziva zabilježenih. Želim da vas obavijestim da ću dostaviti izlistaj svojih poziva upućenih policiji, radi evidencije i valjanosti mog iskaza“, navela je ona.

Nesretna žena pokušavala je na sve načine ukazati na strah koji joj je pojava Nikolića ulijevala u kosti, navodeći situacije kroz koje su prolazili svi koji su je znali.

„On je u protekla dva do tri mjeseca čekao, pozivao i slao poruke skrivenih prijetnji mom prvom suprugu uznemiravajući ga i govoreći ‘pobit ću ih sve kad im dođem‘, kao i ‘ubit ću je‘, ‘neka pripazi što radi‘…“, u strahu je još tada bila Maja.

Također, prema njenim riječima, Nikolić je uhodio i njenog budućeg zeta Aleksandra Josipovića, šunjajući mu se oko kuće i promatrajući dešavanja u njoj.

„On je djetetu upućivao poruke 22. veljače 2017. godine riječima ‘nikada nećeš vidjeti mamu‘. One me jako zastrašuju i brinu, kao i moju obitelj. Mi živimo u konstantnom strahu, a svi se oglušuju: policija, CZSR Rakovica. Molim vas da hitno poduzmete korake radi zaštite moje djece i moje obitelji jer postupanjem Nikolić Marka smatram da je ugrožen ne samo moj život, već i život mojih najbližih“, molila je Maja za pomoć.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!