‘Ludnica’: Hrvatska protiv Srbije u Splitu

Večeras je u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu održan ždrijeb za EP, koje će se igrati od 12.-28. siječnja u Hrvatskoj.

 Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će u skupini A Europskog prvenstva koje će se od 12. do 28. siječnja 2018. održati u našoj zemlji, zajedno s reprezentacijama Švedske, Srbije i Islanda, odlučeno je na ždrijebu koji je u održan u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
Hrvatska će sve utakmice prvog kruga igrat će u splitskoj Spaladium Areni. U drugom krugu naši rukometaši se križaju sa skupinom B u kojoj su Francuska, Bjelorusija, Norveška i Austrija.

U skupini C igrat će Njemačka, Makedonija, Crna Gora i Slovenija, dok će u skupini D snage odmjeriti Španjolska, Danska, Češka i Mađarska.

Reprezentacije su uoči ždrijeba bile postavljene u četiri jakosne skupine, a Hrvatska se kao domaćin nalazila u skupini 1 s Njemačkom, Španjolskom i Francuskom.

Prvenstvo će se odigravati u četiri grada i to u Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Poreču. Ovo je posljednji Euro sa 16 reprezentacija, jer će već 2020. u Austriji, Švedskoj i Norveškoj sudjelovati rekordne 24 momčadi. Naslov prvaka Europe branit će Njemačka, koja je bila najbolja na posljednjem natjecanju u Poljskoj, a gdje je Hrvatska osvojila broncu

Zanimljivo, Hrvatska je prva europska zemlja koja će drugi put biti domaćin turnira. Hrvatska je već bila domaćin Europskog prvenstva 2000. godine. Rukometaši Hrvatske su tada zapeli u skupini osvojivši tek šesto mjesto, a naslov je osvojila Švedska pobjedom nad Rusijom (32-31).

SKUPINA A (Split): HRVATSKA, Island, Srbija,  Švedska

SKUPINA B (Poreč): Norveška, Austrija, Francuska, Bjelorusija

SKUPINA C (Zagreb): Slovenija, Crna Gora, Njemačka, Makedonija

SKUPINA D (Varaždin): Mađarska, Češka, Španjolska, Danska

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *