Ljubušak negirao krivnju za nesreću sa smrtnom posljedicom

Pred sucem za prethodno saslušanje Županijskog suda u Širokom Brijegu optuženi Marko Grgić (20) iz Ljubuškog u prisustvu svoga branitelja izjavio je da nije kriv zbog kaznenog djela koje mu je optužnicom Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije stavljeno na teret.

– Optužnicom ovog Tužiteljstva optuženi se tereti da je dana 1. ožujka 2017. godine, oko ponoći, u mjestu Proboj, općina Ljubuški, na dijelu magistralne ceste Ljubuški-Grude upravljao vozilom marke BMW, tip 3 i izazvao prometnu nesreću, priopćio je Josip Aničić, glasnogovornik Tužiteljstva ZHŽ-a.

Optuženi je, kako se navodi u optužnici, pod utjecajem alkohola u krvi od 0,96 promila vozeći brzinom od 96 km/h na dijelu ceste gdje je ograničenje 40 km/h pri ulasku u krivinu izgubio kontrolu nad vozilom i desnom bočnom stranom vozila udario u rubnik kolnika, a potom i u metalni rasvjetni stup koji se nalazio na nogostupu.

Dakle, optuženi se tereti da je sudjelovao u prometu na cestama i pri tome se nije pridržavao prometnih propisa i tako ugrozio javni promet i doveo u opasnost život ljudi, te prouzročio smrt svoga suvozača V. M. (29) koji je u prometnoj nesreći zadobio ozljede od kojih je osamnaest dana kasnije preminuo u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *