Ljubušaci pokazali veliku humanost i solidarnost s obitelji Šiljeg

Teško oboljeloj braći iz Vašarovića, Marku (16), Anti (15)  i Karolu (12) odlučili su pomoći brojni humani ljudi, u nastojanju da  im pruže podršku u borbi s teškom dijagnozom – Duchenneovom mišićnom distrofijom. Bolest je to koja najčešće pogađa mušku djecu, a odumiranje mišića u najvećem broju rezultira invalidnošću i smrću uslijed zastoja u radu srca između drugog i trećeg desetljeća života.

 Svesrdno razumijevanje

Kako ne bi došlo do ovakvog scenarija, majka ove trojice dječaka odlučila je svoju tešku životnu priču predočiti javnosti te je, kako je već jednom potvrdila za naš list, sretna što je naišla na svesrdno razumijevanje.

Naime, u akciju pomoći uključili su se i ljubuški Bošnjaci koji žive u inozemstvu, prikupivši 12.800  kruna, a koje je majci Vanji uručio Šemso efGermićglavni imam Medžlisa IZ Ljubuški. On je obitelj Šiljeg posjetio prije nekoliko dana te je ustanovljeno kako su u akciji pomoći sudjelovali Ljubušaci iz Švedske, Norveške i Danske, dok je jedna uplata stigla čak s Floride.

Pretrage u Njemačkoj

Svi pristigli novčani prilozi bit će utrošeni na liječenje braće Šiljeg u inozemstvu, točnije u Freiburgu u Njemačkoj. Tamo su upućeni od strane liječnika iz Zagreba, a gdje bi prvenstveno trebali izvršiti pretrage koje koštaju i do 1.200 eura po djetetu, ukoliko nije zdravstveno osigurano. Novac im je potreban i za određene vitamine, kao i za invalidska pomagala.

Pomoć im je, neminovno, itekako potrebna. Obitelj je iskazala zahvalu svim dosadašnjim donatorima, kao i svima onima koji im pružaju podršku na bilo koji način.

I vi možete iskazati solidarnost s obitelji Šiljeg te svoje donacije dostaviti uplatom putem računa otvorenog kod Raiffeisen banke: 1613000077907351, S.W.I.F.T.: RZBABA2S  na ime Vanja Šiljeg.

Piše: Antonela Marinović Musa, dogadjaji@dnevni-list.ba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *