LJUBAVNA AFERA Hicem u glavu ubio ženinog ljubavnika

Protiv Boška Kovačevića (28) podignuta je optužnica zbog sumnje da je sredinom srpnja ove godine u Han Pijesku hicima iz puške ubio Davora Vitića (33) iz Milića, ljubavnika svoje supruge.

Osim Kovačevića, optužnica je podignuta i protiv njegovog rođaka Pere Mirovića (43), koji je također pucao prema Vitiću, prenosi Srpskainfo.

Prema neslužbenim informacijama motiv ubojstva je ljubavna afera, koju je Boškova supruga Biljana ranije imala s Vitićem.

Davor Vitić

Prema optužnici koju je podiglo Okružno tužiteljstvo u Istočnom Sarajevu, ubojstvo se dogodilo 21. srpnja oko 17 sati u mjestu Bogaz kod Han Pijeska, na lokalnom putu, koji vodi prema bivšoj kasarni Bogaz.

Prethodno je Kovačević preko facebook-a i mobilnog telefona primio prijeteće i uvredljive poruke od Vitića, a koji je najavio da će doći u Han Pijesak.

– Tada su se Kovačević i Mirović dogovori da ga sačekaju i ponesu svoje puške. Kada je Vitić stigao na dogovorenu lokaciju sa Golfom 2 i primijetio njih dvojicu sa oružjem u rukama pokušao je da pobjegne. On je vozilom krenuo unazad, ali nije uspio da pobjegne, navodi se u optužnici. Napadači su tada repetirali puške i počeli pucati prema Golfu, ispalivši dva hica sa namjerom da ga ubiju.

– Vitića je hitac pogodio u visini srednje čeone linije, na samoj granici sa tjemenom, i nanio mu prostrelnu ranu. Hitac mu je razorio tkivo mozga, te je preminuo je na licu mjesta, precizirano je u optužnici.

Poslije uhićenja, policija je pretresla Kovačevićevu kuću i oduzela pušku, više metaka različitog kalibra i jednu ručnu bombu. Od Mirovića je isto izuzeta puška, municija, a u njegovom vozilu nađena je i bomba. U Tužiteljstvu su rekli da su tražili i od Okružnog suda u Istočnom Sarajevu da se optuženima produži i pritvor u kojem se nalaze od uhićenja.

Poslije ubojstva policija je teškom mukom na mjestu zločina pronašla čahure, jer su one bile uklonjene kako bi se zločin prikrio.

– Nakon ubojstva čahure je sa mjesta zločina uklonila Biljana, koja je zbog toga i uhićena. Pritisnuta dokazima ona je tijekom ispitivanja u policiji to i priznala, pa je istražiteljima pokazala mjesto gdje je bacila čahure, koje su nakon toga pronađene i upućene na vještačenje, pojasnio je tada izvor iz policije. Mještani Bogaza su ranije ispričali da su Vitića i ranije viđali kako se “mota” po selu.

Ubio taksista

Ubijeni Davor Vitić ranije je robijao zbog pokušaja ubojstva bivše djevojke Milene O. u Bratuncu. Zločin se dogodio u listopadu 2011. kada je Vitić, zbog ljubomore, bombom pokušao da ubije sebe i djevojku, i to u njenoj kući. Nakon što je bombu ispustio na pod djevojka je pokušala da je izbaci kroz prozor, ali se ona odbila o i eksplodirala, pri čemu su oboje ozlijeđeni. Vitić je i kao maloljetnik ubio taksista.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *