LJETNI UDAR ZA VAŠE BUBNJIĆE: QOTSA zaduženi za efektno otvaranje

U Zagreb dolaze u sklopu Villains World Toura, a iako su na drumu su još od ljeta prošle godine, na Jarun neće stići potrošeni…, što se ne može ustvrditi za kontingent raspoloživih ulaznica za 13. In Music

Još malo. Još samo malo. Idućeg tjedna Jarun će ugostiti izvođače i fanove koji će biti dio 13. In Musci festivala. Tri dana garantiraju dobru zabavu, od samog početka i vjerujemo efektnog otvaranja za kojeg će zaduženi biti kalifornijski stoneri, Queens Of The Stone Age.

U svom trinaestom izdanju zagrebački In Music ugostit će nekoliko bandova od kojih bi svaki ponaosob mogao ponijeti titulu solo – headlinera. Jednom takvom prepušteno je otvaranje trodnevnog rokijanja na Jarunu – Queens Of The Stone Age to bi trebao napraviti autoritativno.

Sredinom 90-ih taj je zvuk bio nešto novo, a opet poznato – u njemu se čuo i Black Sabbath, a od njih je sve počelo kada pričamo o rifovima. Stoner Rock tada je, kao svojevremeno i velikani iz Birminghama, velikom brzinom uzeo maha, a bandovi se množili kao gljive poslije kiše. Među njima nekoliko ih se izdvajalo, Kyuss kao perjanica žanra. Kvartet toliko sirovog zvuka i poetike da je to boljelo. No, brzi i prljavi kakvi su bili, potrajali su samo četiri godine (od 1991. do 1995.), međutim njihov raspad nije bio kraj, nego početak – nečeg novog, originalnog, svježeg, lišenog okova prošlosti. U svoj novi projekt, Queens Of The Stone Age, Josh Homme je dvije godine nakon osnivanja banda povukao i sada bivšeg basistu Nicka Olivierija, sve se nekako zakotrljalo u poznatom, donekle viđenom smjeru, a opet, ubrzo je priča otišla šire – glazbeno i po pitanju popularnosti. Rated R iz 2000., sa singlovima The Lost Art of Keeping a Secret i Feel Good Hit of the Summer, bio je prekretnica, u kratkom periodu uslijedili su Songs for the Deaf (2002.) i Lullabies to Paralyze (2005.) i vječna slava im je zapečaćena…, ali Homme i društvo su svejedno izdali još Era Vulgaris (2007.), Like Clockwork (2013.) i Villains (2017.) – prvi album na kojem nije bilo gostujućih izvođača, to su ranije bili neizbježni Dave Grohl pa i Sir Elton John. U Zagreb dolaze u sklopu Villains World Toura, a iako su na drumu su još od ljeta prošle godine, na Jarun neće stići potrošeni…, što se ne može ustvrditi za kontingent raspoloživih ulaznica za 13. In Music.

– Još je šačica ulaznica za dostupna u svim poslovnicama OTP banka Hrvatska, u Dirty Old Shopu i u službenom festivalskom webshopu. Ulaznice u prodaji do ponoći 19.6. ili do isteka zaliha – nemojte reći da vas nismo upozorili, upozorio je organizator. S. N.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *