LDS podržao Denisa Bećirovića

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić i predsjednik Liberalno demokratske stranke (LDS) Haris Redžić potpisali su danas u Sarajevu sporazum po kojem će LDS podržati kandidaturu SDP-ovog Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH.

Redžić je nakon potpisivanja rekao da je na Kongresu LDS-a 20. maja Predsjedništvo te stranke donijelo jednoglasnu odluku o podršci Bećirovićevoj kandidaturi.

– Denis Bećirović je prepoznatljiv po svom parlamentarnom radu i cijenimo da je on više doprinio promociji građanske Bosne i Hercegovine nego sve političke stranke zajedno – istakao je Redžić.

Dodao je da Bećirović nijednog trenutka nije zažmirio kada se na prostoru BiH pojavljuju fašizmi i da im se odlučno suprotstavio.

Nikšić je naveo da je širok spektar političkih partija, nevladinih organizacija i članova akademske zajednice u Bećiroviću prepoznao čovjeka koji je spreman u Predsjedništvu BiH ponosno predstavljati svoj narod i boriti se za njegove interese, ali i za interese svih građana koji BiH doživljavaju kao svoju domovinu.

– Ubijeđen sam nakon svega ovoga da ćemo 7. oktobra uveče dobiti člana Predsjedništva BiH koji će interese države staviti iznad ličnih i iznad stranačkih – poručio je Nikšić.

Bećirović je naglasio da je podrška LDS-a za njega vrlo važna jer je riječ o najpostojanijoj liberalnoj političkoj organizaciji u BiH i članici Saveza liberala i demokrata za Evropu (ALDE).

– Želimo poručiti da, za razliku od onih koji dijele građane BiH i izazivaju negativnu energiju, mi i danas šaljemo pozitivne poruke da je naša politika politika povezivanja i okupljanja različitih političkih subjekata pod zastavom države Bosne i Hercegovine – potcrtao je Bećirović.

Naveo je da je LDS sedma politička stranka koja je podržala njegovu kandidaturu, te da je to učinio i veliki broj nevladinih organizacija ali i udruženja iz inostranstva, te da slijedi nastavak te podrške.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *