Krulj novi predsjednik mostarske ”Prosvjete”

Krulj je naglasio da su mostarski Srbi i osnivači “Prosvjete“ zlatnim slovima pisali povijest i kulturu tog grada. “Trudit ćemo se da budemo dostojni nasljednici i da vratimo duh srpske kulture u grad na Neretvi“, rekao je Krulj.

MOSTAR- Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta“ Gradski odbor Mostar na izbornoj skupštini  za novog predsjednika izabralo je mostarskog paroha Radivoja Krulja, a za potpredsjednicu  je izabrana novinarka Sanja Bjelica Šagovnović.

Krulj je naglasio da su mostarski Srbi i osnivači “Prosvjete“ zlatnim slovima pisali povijest i kulturu tog grada. “Trudit ćemo se da budemo dostojni nasljednici i da vratimo duh srpske kulture u grad na Neretvi“, rekao je Krulj.

Unaprijediti rad Društva

On je u predstavljanju četverogodišnjeg programa rada kazao da će zajedno sa novoizabranim rukovodstvom Društva raditi na jačanju mostarske “Prosvjete“ u svakom segmentu, te unapređenju dosadašnjih aktivnosti i manifestacija, kao i organiziranju novih.

Novi predsjednik je već za petak, 15. rujan,  najavio projekciju filma “Zaveštanje“ , te naglasio  da će ovogodišnje “Šantićeve večeri“ u organizaciji “Prosvjete“ biti otvorene 10. listopada  u Mostaru.

Poseban fokus stavio je na “Prosvjetinu školu srpskog jezika, povijesti i kulture“ navodeći da će njen rad biti unaprijeđen, te naglasio da je cilj otvaranje škole na srpskom jeziku u Mostaru.

“Cilj nam je osnovati i “Prosvjetin“ fond za stipendiranje đaka i studenata, te obnoviti izdavačku djelatnost i raditi na unaprjeđenju kulturnog, naučnog i književnog stvaralaštva.  Dostojanstveno ćemo se spremati i za obilježavanje 150 godina od rođenja Alekse Šantića iduće godine, zatim raditi na otvaranju odbora u drugim općinama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, te sistemskom rješavanju financiranja Društva“, naveo je Krulj.

Novo rukovodstvo

Na četverogodišnji mandat izabran je i novi upravni odbor koji čine: Sanja Đurasović, Danilo Golo, Vladenka Milović, Sretenka Ćihorić, Vanja Bjelica – Čabrilo, Radislav Tubić, Branka Medan , Tanja Čvoro i Gorica Rašović. U nadzorni odbor izabrani su: Milena Komlen (predjednik), Zlatko Serdarević i Goran Sudar. Na izbornoj skupštini dosadašnji potpredsjednik profesor Ranko Čvoro izabran je za počasnog predsjednika ”Prosvjete”.

Redovna izborna skupština održana je u utorak navečer u Vladičanskom dvoru u Mostaru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *