Krišto: Ovakav izbor jeste naznaka većine

Novoizabrana predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto (Hrvatska demokratska zajednica – HDZBiH) pozvala je danas da se radi na osiguranju ravnopravnosti za sve narode u BiH jer smatra da bez toga ne može biti istinskog napretka države.

Na pitanje novinara da li izbor članova Kolegija Doma, u koji su osim Krišto izabrani još i Denis Zvizdić (Stranka demokratske akcije – SDA) i Nebojša Radmanović (Savez nezavisnih socijaldemokrata – SNSD), znači da je usaglašena parlamentarna većina, Krišto nije mogla jasno odgovoriti.

Krišto, koja je u prethodnom sazivu parlamenta također bila članica Kolegija Doma, dodala je da će za formiranje izvršnih vlasti uslijediti dogovori političkih partija oko programa budućeg djelovanja i od toga će zavisiti kako će izgledati nova parlamentarna većina.

– Ovakav izbor jeste naznaka te većine, ali o tome će govoriti predsjednici političkih stranaka koji su dobili povjerenje od naroda – pojasnila je.

Izborom članova Komisije za imenovanje Vijeća ministara, potvrdila je da su napravljene pretpostavke da se i taj posao obavi uz poštovanje propisanih rokova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *