Krenulo asfaltiranje kružnog toka kod Zalika

Radovi na asfaltiranju kružnog toka u ulici Maršala Tita na spoju s novoizgrađenom prometnicom iz Sjevernog logora (prometnica Avenija-most Sutina-ulica Maršla Tita), točnije na sjevernom izlazu, odnosno ulazu u grad, krenuli su tijekom protekle subote.

Naime, izgradnja kružnog toka košta 450 tisuća marak, dok su od vrha Avenije, od semafora potrošena četiri i pol milijuna maraka za izgradnju ceste, a samu izgradnju mosta koštala je 12 milijuna te dionica od Ulice M.Tita prema mostu, oko tri milijuna i šest stotina.

Novi most je potpuno završen i tehnički primljen, dok prometnica još uvijek neće biti konačno završena i tehnički primljena, kazao je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, prilikom posjete gradilištu prije mjesec dana te dodao kako će prometnica osposobiti kako bi se promet mogao odvijati djelomično.

“Mi nemamo u potpunosti sredstva ni za ovu jednu kolovoznu traku, ali pokušavamo s izvođačem razgovarati da u narednoj proračunskoj godini osiguramo ta sredstva za presvlačenje, što je oko 350 tisuća maraka. Međutim, ima još puno dijelova koje treba završiti, tako da mislim da cifra koja nama nedostaje na ovom projektu je negdje oko milijun maraka”, kazao je Bešlić tada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *