Kreće naplata RTV takse preko računa za struju

Predstavnici  JP “Elektroprivreda BiH“ i javnih servisa BHRT-a i RTV Federacije BiH potpisali su poslovni Ugovor o naplati RTV pristojbe putem računa za električnu energiju, a što će biti iskazano na računima za utrošenu električnu energiju za mjesec kolovoz tekuće, 2017. godine.

Kako je priopćeno, identičan poslovni Ugovor bit će ponuđen i ostalim domaćim elektroprivrednim poduzećima, od kojih se očekuje pozitivan odgovor.

“Uspostavom sustava naplate RTV pristojbe putem Ugovora o poslovnoj suradnji s elektroprivrednim poduzećima na prostoru cijele BiH, javni servisi BiH u skoro bi vrijeme bili spremni odgovoriti tehničko-tehnološkim i programskim zahtjevima svih stanovnika BiH dok bi sustav javnog emitiranja, prvi put otkad postoji, bio postavljen na poslovno zdrave osnove sa samostalnim i neovisnim izvorom financiranja, kako je to slučaj u svim uređenim demokratskim zemljama svijeta. Poslovnom spremnošću da se uključi u ovaj model, JP EP BiH pokazala je iznimno visoku razinu društvene odgovornosti i stvorila presudno važne pretpostavke da u poslovno osnaženim Javnim servisima BiH i domaća poduzeća, među kojima je i EP BiH, dobiju stabilnog i utjecajnog partnera za razvoj svojih budućih poslovnih aktivnosti“, dodaje se u priopćenju i najavljuje da će javni servisi pravodobno informirati građane o detaljima prelaska na naplatu RTV pristojbe putem računa za električnu energiju, uz napomenu da je do zvaničnog početka primjene ovog modela naplate na snazi obveza sadašnjeg načina plaćanja RTV pristojbe, zaključno sa srpnjem 2017.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *