Korejac je to

Uoči prvenstva je na jednoj od bh. TV kuća jedan gost u jednoj sportskoj emisiji (namjerno smo previše neodređeni) najavio kako će Nijemci biti najveće razočaranje prvenstva. Zazvučao je nekako samodopadno  u svom izlaganju pa sam pomislio ‘aha, hoće’. Pričao je o lošoj atmosferi u taboru Nationalmannschafta nakon slabih rezultata u pripremama, ali sve je nekako djelovalo kao komentar izrečen da bude drukčiji. Jer Švabo je to, kako će on razočarat?

Sjetio sam ga se odmah nakon što su im Korejci zabili prvi i pomislio kako se sad zadovoljno smijulji kad su im ubacili drugi gol. Zapitao sam se u tim trenucima ‘što je sljedeće’ pa se sjetio da se, dok sam slušao utakmicu na radiju, vozim u pouzdanom njemačkom automobilu. Ooo ne. Proradila je paranoja pa mi se učinilo da najednom slabo vuče, ali bila je to samo obilna kiša. Trinaest godina mlad narodni auto i dalje je vukao kao nov, a i radio prijemnik je bez šuškanja pouzdano hvatao signal – usprkos bosanskoj šumetini sa svih strana.

Sa svijetom je, barem iz moje tadašnje perspektive, i dalje sve bilo u redu, ali ispalo je da je onaj Švabo koji je krenuo na Rusiju nepouzdan – da se na velik put zaputio bez da su mu provjeren tekućine, osnovne stvari. Ili je to bio samo pokazatelj da i drugi prave kvalitetnu robu?
Da će se nakon ovoga smanjiti broj ‘dvica’ na našim cestama, sumnjam. Sumnjam da će porasti i broj Korejaca koji su eto stvarno kvalitetni. Jer zaključak je nakon svega ipak jasan: Švabo je to, majstor je nešto zezno, nije sve pregledo…

Piše: Slaven Nikšić
sport@dnevni-list.ba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *