Konaković: Sa ponosom odlazim

Sa ponosom odlazim sa funkcije premijera, a Kanton Sarajevo ostavljam u mnogo zdravijem stanju nego što je bio, sa pretpostavkom da će se nastaviti razvijati – kazao je Feni Elmedin Konaković koji je danas službeno podnio ostavku na tu poziciju.

Naime, Konaković je tri godine vršio funkciju premijera KS, a prošlog mjeseca je podnio ostavku na sve funkcije u Stranci demokratske akcije (SDA).

Istakao je da je na početku mandata bio je svjestan da ga čeka težak zadatak te da se odrekao komoditeta izabranog zastupnika sa puno manje posla i boljom plaćom.

Smatra da tokom skupštinske rasprave o nepovjerenju Vlade KS-a nije bilo teških optužbi za nerad, iako smatra da je neke stvari mogao uraditi bolje.

– Činjenica je da smo pravili greške, ali sve segmente života u Kantinu Sarajevo smo poboljšali, od fundamentalnih problema, vodosnabdijevanja, pasa, sigurnosti, javnog gradskog prijevoza i još mnogo toga – pojasnio je Konaković.

Pohvalio je i dobru saradnju Vlade i Skupštine, ali i pozicije i opozicije, a sve u interesu građana.

Također, Konaković je osnovao je politički subjekt Narod i pravda čiji je osnivački skup održan 22. marta u Domu mladih na Skenderiji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *