Komunalna poduzeća nisu u stanju očistiti Mostar, Bešlić angažirao Civilnu zaštitu

Iz Gradske uprave podsjećaju javnost „kako svojim dosadašnjim angažmanom javna komunalna poduzeća nisu pokazala da su u stanju ispuniti postavljene zadatke u pogledu održavanja čistoće javnih gradskih površina

Gradska uprava Mostara je službenim priopćenjem objasnila prisustvo pripadnika Civilne zaštite na gradskim ulicama koji su zadnjih dana primjećeni u obavljanju poslova čišćenja i rasklanjanja komunalnog otpada, što je izazvalo mnogobrojne reakcije i čuđenje građana s obzirom na postojanje nekoliko komunalnih poduzeća u Gradu Mostaru. Da ta poduzeća nisu sposobna obavljati djelatnosti koje su im zadane u opisu njihovog posla službeno je potvrdio i Grad Mostar potvrdivši da je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić angažirao pripadnike Civilne zaštite u održavanju čistoće u Mostaru.

Nedovoljan broj uposlenih

„Zbog dugotrajnih problema s čistoćom grada, o čemu su mediji često pisali a građani se žale, uzrokovanom između ostalog zbog nedovoljnog broja uposlenih na održavanju čistoće u javnim komunalnim gradskim poduzećima te velikih količina smeća u pojedinim dijelovima grada kao i prijetnji od pojave većeg broja glodavaca, izbijanja i širenja zaraze,  gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić donio je Odluku kojom se na rok od 30 dana angažiraju dodatne osobe kroz službu Civilne zaštite Grada Mostara u cilju podizanja razine čistoće javnih površina“, kaže se u priopćenju Grada Mostara.

Iz Gradske uprave podsjećaju javnost „kako svojim dosadašnjim angažmanom javna komunalna poduzeća nisu pokazala da su u stanju ispuniti postavljene zadatke u pogledu održavanja čistoće javnih gradskih površina, te je Grad i ljetos putem javnih poduzeća bio primoran angažirati dodatni broj čistača, a što se pokazalo opravdanim,  jer je postignut odgovarajući napredak na polju čistoće, ali ne onoliki koliko se očekivano.“

Sredstva nisu potrošena

„Budući da javna komunalna poduzeća u svojoj strukturi zaposlenih imaju nedovoljan broj, prema potrebama, zaposlenih angažiranih izravno na samom održavanju javnih površina, planirana sredstva iz proračuna namijenjena izravno za tu svrhu nisu u potpunosti utrošena. Shodno tome smo angažirali civilnu zaštitu, i navedena sredstva preraspodijelili na ljude koji će izvršiti navedenu zadaću i biti plaćeni prema izvršenoj usluzi. Stoga smatramo potpuno opravdanim i svrsishodnim angažiranje dodatnog broja ljudi angažiranih na čišćenju grada, a sve u cilju povećanja razine čistoće“, kaže se u priopćenju za javnost.

Iz Gradske uprave su pozvali sve sugrađanke i sugrađane da podrže nastojanja Gradske uprave za podizanjem razine čistoće grada, a ujedno poštujući i pridržavajući se Odluke Gradskog vijeća o komunalnom redu.

 

2 thoughts on “Komunalna poduzeća nisu u stanju očistiti Mostar, Bešlić angažirao Civilnu zaštitu

 • prosinac 7, 2017 at 9:46 am
  Permalink

  Sad kad su nestale pare za komunalu, onda Civilnu za ciscenje grada. Imaju pravo odbiti jer im to nije u opisu posla. Ljubo mora proglasiti vanredno stanje pa onda angazirati civilnu, ali za to osnova nema, niti je rat, niti je nepogoda, niti potres, nista.

  Reply
 • prosinac 7, 2017 at 11:30 am
  Permalink

  dobar potez sam nekje cisto

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *