SDP: Komšić zajednički kandidat za Predsjedništvo BiH

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH na današnjoj sjednici je još jednom zaključilo da građanski blok u Bosni i Hercegovini može ukupno imati maksimalno tri kandidata za Predsjedništvo BiH, uključujući Željka Komšića kao zajedničkog kandidata iz reda hrvatskog naroda.

“Osuđene su neutemeljne i neistinite tvrdnje pojedinih medija i političkih dužnosnika da će SDP BiH samostalno predložiti tri kandidata. O mogućnostima i modelima eventualnog kandidiranja i kandidata iz reda bošnjačkog i srpskog naroda, SDP BiH će u sljedećim danima donijeti konačnu odluku u koordinaciji sa ostalim činiteljima građanskog bloka.

Na sjednici je naglašena bojazan kako SDA i HDZ BiH ne žele bilo kakve izmjene izbornog zakonodavstva, jer bi na taj način sudbina formiranja Doma naroda FBiH ostala u rukama Centralne izborne komisije BiH, nad kojom evidentan utjecaj imaju vladajuće stranke. SDP BiH smatra da se rješenje za izmjene izbornog zakonodavstva mora pronaći što prije u institucijama BiH, uz učešće svih domaćih političkih aktera i podršku međunarodne zajednice.

Članovi Predsjedništva su izrazili zabrinutost za naglo naoružavanje MUP-a Republike Srpske. Očigledno je da se vlasti u ovom entitetu boje vlastitoga naroda i njegovog opravdanog bunta zbog sve teže ekonomske situacije i sveopćeg siromaštva sa kojim je suočeno stanovništvo ovog dijela Bosne i Hercegovine”, navedeno je nakon sjednice Predsjedništva SDP BiH.

3 thoughts on “SDP: Komšić zajednički kandidat za Predsjedništvo BiH

 • veljača 13, 2018 at 8:52 pm
  Permalink

  VETERANI 317 SBBR NEZAVISNOG BLOKA SE NADAJU DA JE JEDAN OD TRII NAŠ ŠEPIĆ . POZDRAV DOMOVINI SA KAPIJE BOSNE.

  Reply
  • veljača 14, 2018 at 10:20 am
   Permalink

   veterani 317 – sada već možete da uprete iz sve snage. Krajišnici mogu, ima ih svuda, da odaberu Šepića! Sretno!

   Reply
 • veljača 14, 2018 at 10:17 am
  Permalink

  Pa biće sada da će Čović ” odustati”!

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *