KOMŠIĆ DODIKU: Prestanite tući vlastiti narod, a ‘Zlatne ljiljane’ u usta ne uzimajte

Odgovorajući na optužbe predsjednika RS-a i lidera SNSD-a Milorada Dodika o navodnoj nacionaloj izdaji, lider Demokratske fronte Željko Komšić navodi da ne može biti većeg izdajnika srpskog naroda od čovjeka koji terorizira sve građane u tom entitetu, Bošnjake, Hrvate, a u zadnje vrijeme s posebnom ostrašćenoću i Srbe koji ne dijele njegova mišljenja i interese.

“Režim nasilja koji je Dodik uspostavio nad svojim sugrađanima najveći je čin izdaje i Dodik je posljednji čovjek koji može govoriti o izdaji“, kaže Komšić i Dodika poziva da se prestane na ulicama tući s vlastitim narodom a onda nekome držati predavanja o izdaji nacionalnih interesa.

“Ako tom narodu doista želite dobro, prestanite ga tući i brukati po svijetu svojim osobnim i stranačkim prisustvom na ‘crnoj listi’ SAD-a. Najmanje što u ovom trenutku možete da uradite jest da povučete svoju kandidaturu koja je krunisana jedino oreolom srama“, tvrdi Komšić i podsjeća da je Dodik, angažirajući se na projektu veličanja genocida, odlikovao čitavu plejadu ratnih zločinaca i osuđenika za genocid, zbog čega, imajući u vidu tko su mu uzori, nije čudo da se dao u nasilje.

“Vama smeta moje odličje i njime pokušavate pobuditi mržnju kod svojih pristalica. Nisu nositelji odličja koje i ja posjedujem činili genocid, etničko čišćenje, bacali ljude u masovne grobnice i pravili žive lomače, kao oni što ste ih Vi odlikovali, već su se časno, i Bošnjaci i Hrvati i Srbi, borili za ovu državu. Nikada Vam neće poći za rukom da izjednačite ‘Zlatne ljiljane’ i za genocid osuđene ratne zločince, jer se to naprosto ne može izjednačiti“, poručuje Komšić kojeg ga ne iznenađuju napadi Dodika i Čovića, ali ga žalosti što su se na istu liniju fronte svrstali i neki koji tvrde da štite očuvanje BiH. Takve, navodi lider DF-a, nije strah hoće li neki drugi uzeti mjesto u Predsjedništvu, već da će građani ponovno poremetiti njihov plemenski ideal tzv. “predstavnika naroda”.

“Ali, svaki njihov udar samo nas jača i budi Bosance i Hercegovce na otpor. Na svaku njihovu prijetnju odgovorit ćemo olovkama, na svaku provokaciju mudrošću i ispruženom rukom. Nikada nećemo dozvoliti da oni koji prijete ratom ponovno unište šansu da od ove zemlje napravimo građansku državu za ponos budućih narašaja“, zaključuje Komšić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *