Knjižnica u Orašju posjećena i tijekom ljetnih mjeseci

ORAŠJE – Kultura čitanja na području Orašja na zavidnoj je razini, a bibliofili su dobru naviku zadržali i tijekom ljetnih mjeseci.

U knjižnici Centra za kulturu Orašje tražila se različita literatura, od svjetskih klasika do stručnih knjiga, a zanimljiv je podatak kada je riječ o poeziji da su najviše čitani zavičajni pjesnici Ljerka Mikić i Joso Živković Soja, koji ove godine slave 30 godina pjesničkog stvaralaštva.

Među najčešće traženim knjigama ovoga ljeta bile su „Sofijin svijet“ norveškog književnika Josteina Gaarder, „Koliba“ Vilijema Pol Janga, „Igre gladi“ Suzanne Collins te „Susjed“ Marine Vujčić, a po smrti Vesne Krmpotić i akademika Nedjeljka Fabria čitatelji su iskazali zanimanje i za njihova djela.

Knjižnica u Orašju iz godine u godinu bilježi porast broja članova, a u usporedbi s 2016. godinom broj članova je udvostručen, i to različitih uzrasta.  Cijene članarine su približne kao u okruženju, 5 KM za učenike, studente i umirovljenike, a 10 KM za ostale. Knjižni fond broji između 15.000 i 18.000 knjiga, s tendencijom daljnjeg upotpunjavanja, a u pripremi je i projekt digitalizacije knjižnice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *