KLUPKO SE ODMOTAVA: Udruzi nevjeste Borjane Krišto 100.000 maraka

Udruga Hrvatska žena Livno je samo prošle godine inkasirala 100 tisuća maraka od Vijeća ministara, a na čelu Udruge je Tihana Krželj, nevjesta Borjane Krišto (djevojački Krželj).

Dugogodišnja predsjednica Udruge Hrvatska žena Livno Tihana Krželj, koja je samo prošle godine inkasirala 100 tisuća maraka od Vijeća ministara, a primala je sredstva i od drugih razina vlasti je ni više ni manje nego nevjesta Borjane Krišto (djevojački Krželj).

Tihana Krželj udana je za jedinog Borjaninog brata, a cijelo Livno potresa saznanje koliko je proračunskih sredstava stizalo u udrugu Krželjevih, u trenutku dok iz Livna trbuhom za kruhom odlaze rijeke mladih ljudi. Tihana se za Borjaninog brata Ljubomira udala prije gotovo tri desetljeća, a Borjana im je čak bila i vjenčana kuma.

I Borjana joj davala

Na Popisu udruga registriranih u Ministarstvu pravosuđa i uprave Hercegbosanske Županije (stanje na dan 20.02.2016.) Udruga Hrvatska žena Livno nalazi se pod rednim brojem 138., a navodi se da je predsjednica upravo Tihana Krželj, zastupnica HDZ-a BiH u Skupštini Herceg-bosanske županije, a aktivna i u ženama HDZ-a BiH.

Ista Udruga sredstva je dobivala i od Borjane Krišto, dok je bila predsjednica FBiH.

Borjana Krišto

Primjerice, Krišto je 2008. podijelila 150.000 KM neprofitnim organizacijama u BiH, od čega 10.000 udruzi svoje nevjeste.

Cijelo klupko se možda nikada ne bi ni počelo odmotavati da Vijeće ministara nije napravilo enormne razlike pri izdvajanju sredstava za kulturu prošle godine.

Anonimnoj udruzi iz Livna izdvojili su 100 tisuća maraka, a samostanu u Kraljevoj Sutjesci 1000 maraka, što je gvardijan i odbio.

Slično su podcijenili i Napredak, a mizeran je i iznos koji su dali kardinalovom Katoličkom tjedniku i drugima.

Projekt na temelju kojeg je Hrvatska žena Livno inkasirala 100 tisuća maraka zove se „Sanacija i rekonstrukcija radi očuvanja kulturno-povijesne baštine“, a decidno se ne navodi čega sanacija i čega rekonstrukcija.

Nek’ ostaje u obitelji

Tihana Krželj

 „To je super, nek’ ostane u obitelji“, komentari su koji su se jučer mogli čuti nakon što je Dnevni list objavio tko je zapravo na čelu udruge koja je dobila najviše hrvatskog” novca iz Vijeća ministara.

Podsjetimo, Vijeće ministara prošle je godine izdvojilo 1.208.000 maraka za projekte institucija kulture u BiH, a glavnina „hrvatskih“ sredstava otišla je čudnim kriterijima.

Hrvatskoj ženi Livno odobreno je 100 tisuća maraka, a uz Hrvatsku ženu Livno, 100 tisuća maraka dobila je jedino Udruga Mir International Mostar za Groblje mira na Bilima povrh Mostara, koju je utemeljio Odjel za Drugi svjetski i Domovinski rat pri Hrvatskom Narodnom Saboru (HNS).

Svi ostali su dobili manje novca o kojem odlučuju hrvatski predstavnici u Vijeću ministara.

Piše: K. Bošnjak, dogadjaji@dnevni-list.ba

Vezani članak: HDZ-ovim udrugama stotine tisuća, ostalima mrvice

 

 

5 thoughts on “KLUPKO SE ODMOTAVA: Udruzi nevjeste Borjane Krišto 100.000 maraka

 • travanj 12, 2017 at 6:17 pm
  Permalink

  Da nije tugaljivo žalosno, bilo bi smiješno! Naravno sve za hrvatsku kulturu, ali sa pečatom HDZ-a. Kod koga je pečat kod njega je i vlast!

  Reply
 • Pingback: KRIŠTO PROTIV KRIŠTE: Ročište Franji Krišti munjevito zakazano! – Dnevni list

 • svibanj 21, 2017 at 6:02 pm
  Permalink

  pojeo vuk kenjca!
  najveći grijeh i porok čovječanstva je POHLEPA!!

  Reply
 • svibanj 22, 2017 at 11:13 am
  Permalink

  Ma nije moguce, ja ne vjerujem u ovo, ona se bori za nas! Ne vjerujte ovim portalima 😉

  Reply
 • svibanj 23, 2017 at 2:05 pm
  Permalink

  Srednja, svjetlo, ezoterična i vudu svećenik (naći rješenje za sve vaše probleme)

  Pozdrav,
  Neki od vas se ne usude konzultira web stranice sljedeće lošeg iskustva. Postoje neki koji su nažalost pali na nepoštene konkurencije web stranice. Dopustite mi da budem jasan, nemam veze s web stranice koje zamagliti sliku maraboutage. Ja sam pošten i iskren marabut. Samo konzultacije i rad visoke kvalitete, na raspolaganju su nam sa strogim poštovanjem drastičnim pravilo. Možete računati na mene i moju podršku. Želim Vam ponuditi savjetovanje i jedinstven rad.
  – désenvoûtement
  – Donesite svoju ženu / muža, iako je prošlo više od 20 godina
  – Dovedite svoju priliku
  – pronaći ljubav
  – Uspješna Život
  – Liječenje impotencije
  – Protiv nesreće
  – Protiv vračanje
  – biti lako raditi
  – Imajući djecu
  – Magic novčanik
  – Pridržavanje zaštitu i zaštitu svoje kuće
  I više! …
  Samo me kontaktirate za više od 3 ili + 229-957-1986
  maraboutgarba@gmail.com
  Ja nemam problema rade na daljinu rezultati su neposredne i trajne. Plaćanje će biti nakon vaše zadovoljstvo.

  KONTAKT
  Telefon: +22995719863
  WhatsApp: +22995719863
  Imo: +22995719863
  Viber: +22995719863

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *