Kanada odgovorila Venezueli istom mjerom

Kanada će protjerati venezuelskog diplomata i zabraniti povratak veleposlaniku, rekla je u ponedjeljak ministrica vanjskih poslova Chrystia Freeland što je odgovor na izgon veleposlanika Brazila i Kanade jer su kritizirali venezuelski režim.

Zapadne zemlje i susjedne latinoameričke zemlje kritizirale su predsjednika Nicolasa Madura optuživši ga za gušenje demokracije i  kršenje ljudskih prava.

“Obavještavam da venezuelski veleposlanik nije više dobrodošao u Kanadi. Također izjavljujem da je otpravnik poslova Venezuele nepoželjna osoba”, navodi se u priopćenju ministrice Freeland, prenosi Hina AFP.

Venezuela tvrdi da strane vlade pokušavaju ohrabriti desničarsku oporbu da izvede državni udar.

Kanadska vlada kritizirala je režim Nicolasa Madura kako bi ga pozvala na dijalog s oporbom, a protiv njega donijela je niz sankcija.

U petak je službena Ottawa odlučila zabraniti pristup svome teritoriju 52 dužnosnika Venezuele, Rusije i Južnog Sudana koje optužuje za korupciju i kršenje ljudskih prava.

Otpravniku poslova Kanade, predsjednica venezuelske Ustavotvorne skupštine zamjerila je “stalno, uporno, grubo i sirovo miješanje u unutarnja pitanja Venezuele”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *