Kako su Dodik i Izetbegović našli zajednički jezik

Miroslav Brčkalo, šef Kluba PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a, iznio je stav tijekom gostovanja na N1 televiziji da o Izvještaju Komisije o događajima u Srebrenici 1995.

Narodna skupština RS-a nikada nije raspravljala niti ga to tijelo može staviti izvan snage. ‘To, prema njegovu mišljenju, mora uraditi Vlada RS-a. “O ovom se Izvještaju u javnosti iznosi mnogo informacija no malo tko vlada materijom. Visoki dužnosnici vlasti u RS-u daju netočne informacije. Kada je u pitanju lista od 22.000 imena, nama se obratio član Komisije  Bogdanić koji je rekao da Komisija nikada nije imala tu točku dnevnog reda niti je spominjala broj ljudi već je to bilo predmet rada radne grupe koja je formirana nakon izvještaja Komisije za realizaciju određenih zaključaka koje je Komisija imala. Mi na današnji dan imamo materijal koji smo dobili kao zastupnici u Narodnoj skupštini RS. To su ta dva izvještaja Komisije iz lipnja i listopada 2004. te materijal Radne grupe. Moje osobno mišljenje je da Dodik traži temu za izbore“, navodi Brčkalo.

Na konstaataciju da je Izvještaj dostupan javnosti te upitan je li moguće činjenice sadržane u njemu osporiti četrnaest godina poslije, rekao je da svo vrijeme rada Komisije provejava da je ona radila pod strašnim pritiskom međunarodne zajednice. Mi smo za to da se s objektivne strane sagleda sve, da se ni jednu nevinu glavu ne optuži… Naše mišljenje je da se moralo ranije reagirati“, dodao je uz opasku da su te 2004. godine međunarodna zajednica i OHR zaista vršili strašne pritiske na RS.

Brčkalo naglašava da je Dodik jedna osoba do izbora, a druga poslije izbora. “On je u praksi pokazao da je jedna osoba do izbora a druga poslije izbora. To je pokazao na “akciznoj koaliciji” kada je zajedno s Bakirom Izetbegovićem našao zajednički jezik. To je pokazao i kod kredita MMF-a, prema tome, vi njemu samo dajte financije, mogućnost da raspolaže novcem i bit će dobro“, stav je šefa Kluba PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a koji vjeruje da Mladen Ivanić dominira političkom scenom u RS-u, da je on izvor stabilnosti, sigurnosti i mudrosti za RS, da nikada nije prešao “crvenu liniju” a znao je obraniti RS i na pitanju 9. siječnja, popisa stanovništva, sprječavanja izvoza oružja u Ukrajinu i sprječavanja revizije tužbe protiv Srbije. “Mislim da Ivanić, s politikom koju vodi, stabilnost, sigurnost u odnosu na avanturističku politiku koju vodi Dodik i koji to sve promatra od danas do sutra“, zaključio je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *