Kako na more?

Moderni  BH Vlak koji u redovnim terminima prometuje na relaciji Sarajevo-Čapljina – Sarajevo od petka 13. srpnja redovno će se zaustavljati i u stajalištu Jablanica Grad

Zbog velikog zanimanja stanovništva Jablanice, moderni  BH Vlak koji u redovnim terminima prometuje na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo od petka 13. srpnja redovno će se zaustavljati i u stajalištu Jablanica Grad, objavljeno je iz JP Željeznice FBiH.

Zajedničkim angažmanom Željeznica FBiH i općine Jablanica, osigurani su uvjeti za zaustavljanje BH vlaka u ovom stajališnom mjestu. Željeznice FBiH su izgradile posebnu platformu, koja omogućava putnicima nesmetan izlazak i ulazak u BH Vlak, a općina Jablanica je uredila put kojim se prilazi do ovog stajališnog mjesta.

BH Vlak koji iz Sarajeva polazi u 07,07 sati, u Jablanici će se zaustavljati u 08,26 sati, a u Čapljinu će stizati u 09,29 sati. BH Vlak koji iz Sarajeva polazi u 16,50 sati, u Jablanici će se zaustavljati u 18,11 sati, a u Čapljinu će stizati u 19,14 sati.

BH Vlak koji iz Čapljine polazi u 06,16 sati, u Jablanici će se zaustavljati u 07,15 sati, a u Sarajevo će stizati u 08,41 sati. BH Voz koji iz Čapljine polazi u 19,25 sati, u Jablanici će se zaustavljati u 20,24 sati, a u Sarajevo će stizati u 21,44 sati.

Vozna karta u jednom pravcu na relacija Sarajevo- Jablanica košta 9,40 KM, a povratna karta 15,40 KM. Karta na relaciji Jablanica-Čapljina košta 8,60 KM u jednom pravcu, a povratna karta 14,10 KM.

Inače, iz Mostara za Čapljinu jutarnji vlak kreće 9:02h.

Neum, Split i Makarska

Putnicima koji jutarnjim vozom stižu u Čapljinu i žele nastaviti svoje putovanje prema jugu, Željeznice FBiH su za period od 15.06.do 31.08.2018. godine osigurale vezu na autobusku liniju za Neum, Makarsku i Split autobusima Autoherc d.o.o. Grude.

Sa autobuske stanice Čapljina autobus za Neum polazi u 10,5 sati Neum stiže u 11,20 sati. Iz Neuma za Čapljinu autobus polazi u 18,00 sati, a u Čapljinu stiže u 19,15 sati. Prihvat i iskrcaj putnika u Neumu odvija se na stajalištu „Magistrala“ na ulazu u Neum, sa magistralnog puta  Opuzen-Neum. Cijena autobuske karte za Neum iznosi 6 KM u jednom smjeru, a povratna karta 10 KM.

Sa autobuske stanice Čapljina autobus za Makarsku i Split polazi u 10,10 sati. Putnici mogu silaziti na stajalištima Gradac, Zaostrog, Podace, Tučepi. Cijena autobuske karte za Makarsku je 15 KM, a za Split 20 KM. Povratak autobusima iz Splita i Makarske nije osiguran.

Popusti

Pored  povlastice za povratna putovanja ŽFBiH nude putnicima i čitav niz komercijalnih povlastica za određene kategorije putnika. Povlastica od 30 posto odobrava se kod putovanja u grupi od najmanje 6 odraslih putnika. Istu povlasticu uživaju i studenti, penzioneri, lica starija od 60 godina života, novinari i ratni vojni invalidi. Djeca starosne dobi od 4 – 12 godina, slijepa lica i njihovi pratioci, kao i grupe veće od 30 putnika  imaju povlasticu 50 posto od redovne vozne cijene. Kod korištenja povlastice,  putnici moraju imati propisan osnov za povlasticu. Djeca do 4 godine starosti ostvaruju pravo na besplatnu vožnju, rekli su iz Željeznica BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *