Kajtaz isplivala rekorde na 100 i 200 metara delfin

Tri nastupa, tri nacionalna rekorda. To je u najkraćem dosadašnji nastup Amine Kajtaz na Europskom prvenstvu u Glasgowu.
Amina je prvi nastup upisala u kvalifikacijama na 100 metara delfin. Plivala je u četvrtoj skupini gdje je s 59.65 zauzela šesto mjesto, dovoljno za polufinale. Već tu je popravila rezultat iz finalne utrke na Mediteranskim igrama koji je glasio 59.87. Par sati kasnije, u polufinalu je Amina bila brža za 11 stotinki pa je sa 59.54 popravili nacionalni rekord i na kraju je zauzela ukupno 16. mjesto, što je svakako vrijedan rezultat, jer se radi o Europskom prvenstvu, jer je ostvaren u društvu jedne Sarah Sjoestroem, Svetlane Chimrove, Iliarie Bianchi, Elene Di Liddo.
U disciplini 200 metara deflin, Kajtaz je ostala bez polufinala, ali je opet isplivala svoje najbolje vrijeme, najbolji rezultat BiH – 2:14.85. Dosadašnja rekorderka bila je Maida Turnadžić sa 2:15.99 iz 2008. godine. Na 200 delfin, Amina je ostala kratka, nije ušla u polufinale, tek je bila u statusu prve rezerve. Grkinja Ntountounaki je uskočila posljednja sa 2:14.67.
– Sa nastupom na 100 metara izuzetno sam zadovoljna, jer sam popravila svoje najbolje vrijeme, jer sam ušla u polufinale, što smo ja i moj trener nekako priželjkivali. Pogotovo jer je konkurencija bila izuzetno jaka. Na 200 metara također sam odradila solidan nastup i tu sam oborila rekord, ali ostaje žal zbog propuštene šanse za polufinale, raportirala Amina nakon tri nastupa u Glasgowu.
– Da stvar bude gora, rezultat je bio vrijedan prve rezerve, manje od dvadeset stotinki je nedostajalo. Ostao je danas (srijeda)još nastup na 50 delfin, nemam neka velika očekivanja u ovom trenutku, jer to nije moja najbolja disciplina, dodala je Mostarka. F. I.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *