Juncker posrtao na summitu NATO-a, drugi lideri ga morali pridržavati

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker jučer je na summitu NATO-a u Bruxellesu imao ozbiljnih problema s ravnotežom. Kamere su sve zabilježile.

63-godišnjeg Junckera su kamere Euronewsa i drugih medija snimile kako posrće i jedva se zadržava na nogama na zajedničkom fotografiranju prije gala večere.

Predsjedniku Europske komisije u pomoć su morali uskočiti i drugi lideri koji su sudjelovali na NATO summitu: nizozemski premijer Mark Rutte, portugalski premijer Antonio Costa, finski predsjednik Sauli Niinisto i ukrajinski predsjednik Petro Porošenko.

Ovo nije prvi put da Juncker ima problema s ravnotežom. Prošlog mjeseca je, kako prenosi Euronews, prilikom obraćanja irskom parlamentu naveo da pati od išijasa, zbog kojeg, kako kaže, ima bolove u donjem dijelu leđa, ali i povremene grčeve u nogama, prenosi Index.

“Imam nekih teškoća s hodanjem. Nisam pijan. Imam išijas. Radije bih da sam pijan”, u svom je stilu odgovorio Juncker na glasine da ima problema s alkoholom i da zbog toga gubi ravnotežu.

Portugalski premijer Costa jučer je u Bruxellesu također objasnio da se Juncker žalio na bolove u leđima zbog išijasa: “Išijas, to je sve”, rekao je Costa odmahujući rukom, uz smijeh iz publike.

Isto je objašnjenje dao i nizozemski premijer Rutte, dodavši da, koliko on zna, Juncker nema “nikakvih ozbiljnih zdravstvenih problema”. Kad su ga novinari na to pitali zašto se Juncker, ako je u bolovima, “smiješio i bio dobro raspoložen”, Rutte je samo odgovorio: “Pa da, on je (inače) dobro raspoložen. Ali ima problem s leđima već neko vrijeme. Za ostalo, mislim da se morate obratiti EK-u za više informacija”.

Na upit Euronewsa glasnogovornik EK odgovorio je samo da nije prikladno javno govoriti o zdravstvenim problemima predsjednika EK.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *