JELENA ROZGA: U 40-ima se osjećam posebno, puna života i energije

Godina na izmaku definitivno je godina splitske pjevačice. Jelena Rozga ne može biti zadovoljnija kad je riječ o poslu. Njezina karijera kreće uzlaznom putanjom: nastupi se redaju, a njezin aktualni album ‘Moderna žena’ najprodavaniji je u prvih deset mjeseci 2017. godine, prema podacima službenih lista prodaje Hrvatske diskografske udruge. O poslu, ali i o temama iz privatnog života, govorila je za tportal.

Iako je do kraja godine ostalo još nešto više od mjesec dana, teško da će lijepu pjevačicu netko skinuti s trona kad je riječ o prodaji albuma. Ova godina joj nije išla u prilog u ljubavnom životu, no ona, jača nego ikad, grabi prema novim uspjesima.

Vaš album ‘Moderna žena’ najprodavaniji je u ovoj godini. Vjerojatno ste zbog toga vrlo sretni i ponosni, no dolaze li s time odgovornost i opterećenje da buduće pjesme moraju biti na razini?

– Na album ‘Moderna žena’ sam iznimno ponosna, kao i na cijeli svoj tim koji je radio na njemu. I danas kad ga uzmem u ruke, osjećam neku posebnu sreću. Taj album će zauvijek imati posebno mjesto u mom srcu, ali s druge strane, svaki moj album i svaka moja pjesma do sada je veliki dio mene i svaka nota je djelić slagalice mog postojanja u svijetu muzike. Što se tiče osjećaja odgovornosti i opterećenja, neizvjesnost pri izlasku novih pjesama uvijek postoji, no nekako s vremenom pokušavam biti manje pod stresom oko toga, puštam pjesme da nađu svoj put do publike, a kad do njih dođu, tada sam najsretnija. 

Koliko mislite da ste u glazbenom smislu sazreli od prvog singla 2007. godine?

– Kad sam otišla iz Magazina 2006. godine, više sam se muzički aktivirala, u svakom smislu te riječi. Volim sudjelovati u nastanku pjesme, više vremena provodim u studiju i ‘dosađujem’ Tonču. Ali jedno je uvijek isto – to su moje emocije i žar. S jednakim užitkom pjevala sam i onda i danas. Glazba je ljubav koja živi vječno u meni.

Uvijek ističete da vam je rad – i odmor. No kako se opuštate od silnih koncerata i obaveza? Što vas relaksira, daje vam mir, puni baterije?

– Uvijek nađem vrijeme za sebe, nekada je to pet minuta u danu, a nekada su to putovanja. Nedavno sam se vratila s godišnjeg odmora iz Grčke, koju obožavam. Volim putovati, putovanja me čine bogatijom uspomenama. Nakon Nove godine tradicionalno idem na odmor, destinacija još nije finalna, ali bit će neki topliji krajevi. Volim se opuštati s društvom, u šetnjama s mojim psom, a nekada uz gledanje televizijskih serija ili maratona mog omiljenog ‘Seksa i grada’.

Jeste li se već navikli na ‘lažne veze’ ili vas još uvijek zaboli kad pročitate da ste u vezi s nekim koga zapravo i ne poznajete?

– Iskreno, sve manje, prije me to dosta pogađalo, i mene i moju obitelj, no naviknete se nekako. Nije lako čitati neistine o sebi, no to je borba s vjetrenjačama koju ne možete dobiti pa svoju energiju ne trošim na to.

S kakvim muškarcem nikada ne biste mogli biti?

– U veze nikada ne ulazim s predrasudama i u životu sam naučila da nikada ne reci nikada. Život i ljubav su nepredvidivi, ja sam uvijek optimist i uvijek hodam sunčanom stranom ulice i života.

Što najprije primijetite na muškarcu?

– Oči, oči i pogled puno toga mogu reći…

Što ste naučili iz svojih dosadašnjih veza?

– Da je biti sretan jedina naša obveza u životu.

Tko je vaše rame za plakanje, u trenucima kad vam je teško?

– Cijeli svoj život imam bezuvjetnu podršku obitelji i bliskih prijatelja koji su uvijek uz mene. Imati u svom okruženju osobe uz koje se smijete kad ste sretni i plačete kad ste tužni, to je bogatstvo, a to možete samo s posebnim ljudima. Sretna sam što ih imam, oni znaju tko su.

S godinama izgledate sve bolje. Koji su vaši rituali za ljepotu, mladolikost?

– Po pitanju njege tijela, uvijek sam bila disciplinirana i pravi štreber. Volim se njegovati i paziti i čuvati. O mojoj koži se već niz godina brine dr. Ivana Nola koja moju kožu poznaje nabolje i zna kako je tretirati. Njezinim rukama se uvijek prepuštam bezuvjetno. Slaba sam i na zdravlje kose, o kojoj brine moj prijatelj i frizer Zvonimir Franić iz Salona Franić koji moju plavu kosu uvijek čini zdravom i sjajnom.

Ovoga ljeta proslavili ste 40. godina, kako ste se osjećali, je li i vama, kao većini žena, to teško palo ili se ne obazirete na brojke?

– Mnoge žene koje su došle u te godine, govorile su da će mi to kao ženi biti najljepše godine i moram vam priznati da jesu. Osjećam se nekako posebno, puna života i energije, vjerujem da to ima i veze sa životnim sazrijevanjem jer žene u 40– tim su mudrije, pršte samopouzdanjem i unutrašnjom snagom.

Što vam se sviđa kod Jelene danas i što biste promijenili iz prošlosti, da možete?

Splitski dišpet ne možete promijeniti  – to nosite zauvijek u sebi, kazala je Rozga za Tportal.hr.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *