Jadranka Kosor odgovorila Željani Zovko: To su te europske vrijednosti…..

Jadranka Kosor, nekadašnja premijerka Hrvatske i predsjednica Hrvatske demokratske zajednice, odgovorila je na stav hrvatske europarlamentarke Željane Zovko koja je kazala, navodi Hina, kako apsolutno podržava nazočnost predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića spornoj ceremoniji, jer BiH je “zemlja nastala na mirovnom dogovoru, gdje vi morate imati otvorene sve linije i sve kanale komuniciranja”.

“Hrvatska europarlamentarka Zovko “apsolutno” podržava Čovićevo sudjelovanje na obilježavanju protuustavnog dana RS. To su te europske vrijednosti, vladavina prava, temelj EU. Doric Pack, europarlamentarka se zgraža. Ali, nije Pack bila veleposlanica BiH”, napisala je Kosor na Twitteru.

Željana Zovko (HDZ/EPP) je, također ocijenila da Hrvatska zbog nazočnosti veleposlanika i čelnika HDZ-a BiH ne bi trebala imati bilo kakvih problema.

“Zašto bi (Hrvatska) imala probleme? Ne vidim zbog čega bi trebala imati probleme. U svim kriznim i kompleksnim zemljama morate razgovarati i morate imati uvid u to što se dešava, a ne raditi neke medijske hajke na osnovu još uvijek neutvrđenih činjenica”, rekla je Zovko, koja suradnju hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i predsjednika bosanskohercegovačkog HDZ-a opisuje “kao izvanredno razumijevanje između dvaju partnera”.

Napomenula je da, koliko je njoj poznato, Čović nije bio nazočan prilikom dodjele nagrade Slavku Lisici, pravomoćno osuđenom u Hrvatskoj za zločine u Šibeniku.

Zovko se slaže da se Del Vechio mora očitovati o svojem postupku, ali napominje kako je BiH zemlja specifičnih okolnosti.

“Hrvatski veleposlanik (Del Vechio) je dugogodišnji veleposlanik i ja apsolutno cijenim njegovo iskustvo i njegove procjene. Biti veleposlanik u jednoj kompleksnoj zemlji kao što je BiH nije ni malo lako”, rekla je Zovko.

3 thoughts on “Jadranka Kosor odgovorila Željani Zovko: To su te europske vrijednosti…..

 • siječanj 11, 2019 at 10:21 pm
  Permalink

  Saradnja postovanie i mir i stabilnost koju zagovaraju i izgradjuju Covic i Dodik smeta svima koji ovde zele nemire nesigurnost i haos a to je Sarajevo i mnogi iz tzv “medjunarodne zajednice” ili preciznije sa ZAPADA koji je i proizveo i podrzavao sukobe o ratove na prostoru bivse SFRJ koja je bila velika ugledna suverena clanica UN,a drzave nastale poslje toga samo Socijalisticke Republike(Komunisticke).

  Reply
  • siječanj 12, 2019 at 11:14 am
   Permalink

   Zapad je podržao Miloševića i Tuđmana, dozvolivši da do rata uopšte dođe. Tako da agresorske nakane ove dvojke prema Bosni su ustvari fašistička agresija Srbije i Hrvatske na Bosnu i samim tim raspad SFRJ. SFRJ je nestala – zato što su podržane fašističke ideje o velikoj Hrvatskoj i Velikoj Srbiji! Sada bi Srbija i Hrvatska da se pomire, a opet preko leđa nesrba i nehrvata u Bosni. Malo morgen rekao bi haški osuđenik – Cobe!

   Reply
 • siječanj 12, 2019 at 7:16 am
  Permalink

  Mlada Bosna, ne seri, najveci neprijatelji, BiH su bas njih dvojica i oni koji ih slijede, obicni mafijaši i kriminalci koji bi rodjenu mater prodali za fotelju i pare, SAD neznate sta cete drugo nego pisete da je to sto ova dva hajvana rade da rade u ime mira i suzivota, kad lazete lazite umjereno , ne pretjerujte …

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *