Izetbegović: Odluka MUP-a HNŽ protuustavna i protuzakonita

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Stranke demokratska akcije (SDA) Bakir Izetbegović ocijenio je da današnja odluka komesara Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije predstavlja eklatantan primjer suprotstavljanja nižeg nivoa vlasti odlukama Vijeća ministara BiH.

– To je protuzakonito i protivustavno te neće moći ostati na tome i zbog toga će se snositi sankcije – najavio je Izetbegović, dodajući da će u skladu s tim biti posla i za Tužiteljstvo.

Budući da je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić ovaj čin nazvao državnim udarom, Izetbegović je ponovio da je odluka MUP-a HNŽ protivustavna, ali nije siguran da li se to može okarakterizirati tako teškim riječima kakve je upotrijebio Mektić.

Migranti i izbjeglice koji su danima boravili u improviziranom šatorskom naselju u parku preko puta sarajevske Vijećnice autobusima su danas trebali biti prebačeni u prihvatni centar u Salakovcu kod Mostara što je odlučilo Vijeće ministara BiH, ali ih je na putu do tamo zaustavila policija HNK-a kod Konjica i zabranila ulazak u tu županiju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *