IZAZIVA ŽESTOKE REAKCIJE Strancima daje da joj dodiruju grudi i vaginu (VIDEO)

U sve dublje seksualiziranom društvu kao jedna od posljedica javljaju se sve češća silovanja i drugi oblici seksualnog zlostavljanja. Švicarska umjetnica Milo Moire odlučila je ukazati na taj problem na sasvim neobičan način, šokantnim performansom kojeg je nedavno izvela u središtu njemačkog grada Dusseldorfa, piše 100posto.hr

Moire je nasred ulice dozvoljavala potpunim strancima da joj dodiruju grudi i vaginu. Na sebi je imala nešto što naziva “zrcalna kutija” u kojoj je svaki muškarac mogao gledati sebe dok je dodirivao umjetničine intimne dijelove. S druge strane, zbog te kutije vaginu i grudi nije mogao vidjeti, već samo osjetiti.

Moire je tijekom performansa prilazila potpunim strancima na ulici, podjednako muškarcima i ženama, te ih tražila da ju dodiruju, a sve je zabilježeno i na videu.

“Stojim danas ovdje radi ženinih prava na vlastitu seksualnu opredijeljenost. Žene imaju seksualnost, baš kao i muškarci. Ali imaju i pravo odlučiti kada i kako žele biti dodirivane, a kada ne žele da ih se dodiruje”, rekla je Moire medijima objašnjavajući svoj neobičan performans.

Ipak, postojala su i stroga pravila za one koji je dodiruju – nisu smjeli to činiti više od trideset sekundi. Mediji javljaju kako su svi koji su se odazvali njenom pozivu poštovali tu želju.

Iako je teško shvatiti bit ovog, po nekima bizarnog akta, poruka je zapravo vrlo jasna. Naime, Moire je htjela postaviti okvir u kojem ona daje pristanak i postavlja pravila onima koji je žele dodirivati. Upravo ta ideja pravila i granica ključna je kako bi se, objasnila je Moire, dočarala važnost ženinog pristanka na seksualni kontakt.

“Performans sa zrcalnom kutijom objašnjava da su žene i muškarci u seksu ravnopravni, a ne da jedna strana daje ili samo prima. Baš kao muškarci, žene također imaju pravo posjedovati seksualnu prirodu i dati svoj pristanak ili ga uskratiti kada je seks u pitanju”, poručila je mlada umjetnica.

I dok su neki oduševljeni porukom koju Moire šalje, drugi smatraju da je ipak pretjerala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!