Ivanić i ja smo doprinijeli da RS ima ozbiljnu i stabilnu poziciju u međunarodnim političkim krugovima

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak istaknuo je na tiskovnoj konferenciji u nedjelju da su on, kao ministar vanjskih poslova BiH, te Mladen Ivanić, kao srpski član Predsjedništva BiH, doprinijeli da Republika Srpska ima ozbiljnu i stabilnu poziciju u međunarodnim političkim krugovima.

“Mi smo afirmirali daytonsku ulogu RS-a i njen značaj i zato nas napadaju SNSD i Milorad Dodik, jer smatraju da je bolje da se za Republiku Srpsku nešto dobro ne desi ako će od toga koristi imati PDP i Savez za promjene“, naveo je Crnadak.

On je rekao da se pravi posao u korist Republike Srpske obavlja u UN-u, u Washingtonu, Kini i Bruxellesu, gdje se objašnjava što je Republika Srpska, što su njene nadležnosti i da se bez RS-a ne mogu postizati rješenja u BiH.

“Ponosni smo na RS-a i na suradnju sa svima u BiH, ali na temelju poštivanja RS-a“, naglasio je Crnadak.

Kako je najavio, nakon subotnje konferencije za novinare lidera SNSD-a Miloarada Dodika i zasatupnice te stranke u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Milice Marković, do izbora neće komentirati priču o Savezu za promjene i izdajnicima.

“Neka Dodik objavi jedan citat gdje sam loše govorio o Republici Srpskoj. Ta konferencija Dodika i Markoveć najbolje govori i o njima i o tome što rade“, kaže.

Govoreći o raspodjeli sredstava od trošarina, Crnadak je rekao da je to namet koji plaćaju građani, te je izrazio bojazan da ta sredstva neće biti u potpunosti utrošena za puteve, već i, jednim dijelom, za proračunsku potrošnju.

Na koncu je izrazio nadu da će suđenje bivšem zapovjedniku 5. korpusa Armije BiH Atifu Dudakoviću i ostalim optuženima za ratne zličine nad srpskim civilima i vojnicima u Krajini biti pošteno i bez pritisaka na svjedoke kako bi se konačno saznalo istinu o tim zločinima. “Važno je da svaki zločin dobije `ime i prezime` i da ovaj proces ide dalje te da ne staje dok ne bude okončan“, zaključio je potpredsjednik PDP-a Crnadak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *