I Kate i William imaju krize

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea u travnju ove godine proslavili su sedmu godišnju braka – a u bračnim vodama osim sreće, zajednički su prevladali i neke neizbježne krize.

Princ William otvorio je dušu prilikom ostvarenja njegove želje, a to je da medicinski radnici imaju adekvatnu psihološku pomoć. Član kraljevske obitelji koji je drugi na redu za britanski tron priznao je da je u vrijeme kada je bio vozač helikoptera hitne pomoći bio pod konstantnim stresom.

‘Znao sam posao nositi doma i to je utjecalo na moju obitelj. Nisam to ni shvaćao ozbiljno.  No, kad gledaš nesreće i patnju cijeli dan, nije lako, kreneš razmišljati da je svijet samo takav’, rekao je princ dok je pričao s ljudima koji dugo godina rade u službi hitne pomoći.

‘Nosite s takvim stresom svaki dan, vidite očaj, tugu, ozlijede, to je stvarno teško’, rekao je princ koji je nakon što je otišao iz hitne službe 2017., odlučio osnovati fond za pomoć medicinskim zaposlenicima. Njegova supruga mu je pomogla, kaže, da osvijesti koliko je bio pod stresom i da probleme nosi doma, a onda se u inicijativu uključio se i princ Harry. Njih troje su otvoreno pričali koliko je važno brinuti o mentalnom zdravlju. ‘Kate je zapravo ta koja je shvatila da imamo isti fokus – pomoći ljudima da osvijeste problem i brinu se o mentalnom zdravlju’, rekao je William naglasivši kako nije sramotno potražiti psihološku pomoć.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *