Huligani napali i teže ozlijedili radnika Željeznica FBiH

Grupa huligana napala je Z.I.(56), službenu osobu Željeznica FBiH – otpravnika vozova željezničke stanice Sarajevo na dužnosti i nanijela mu teže tjelesne povrede.

– Grupa od pet huligana je u subotu, 26. rujna, u 03.55 sati šarala grafite na bočnoj strani lokalnog voza na relaciji Sarajevo-Zenica koji je bio postavljen na Prvom peronu Glavne željezničke stanice u Sarajevu. U toku izvršenja tog vandalskog čina, opazio ih je otpravnik vozova Z.I. koji je imao namjeru da spriječi nanošenje štete i da zaštiti željezničku imovinu. Četvorica su pobjegla sa lica događaja, dok je peti, koji je “čuvao stražu” snažno udario Z.I. u predjelu grudnog koša i nanio mu teže tjelesne povrede i psihičku traumu – navodi se u saopćenju iz Službe za odnose sa javošću ŽFBiH.

Odmah je pozvana policija i hitna pomoć koja je povrijeđenog radnika medicinski zbrinula i uputila na dalje liječenje. Zbog uviđaja voz je kasnio u polasku 70 minuta čime je putnicima i ŽBiH nanesene dodatna materijalna šteta.

Uprava ŽFBiH izrazila je zahvalnost svom radniku Z.I. na požrtvovanom i predanom radu i želi mu brz i uspješan oporavak.

– Nažalost, ovo nije prvi slučaj napada na željezničke radnike i imovinu ŽFBiH. Apelujemo na policijske i pravosudne organe da najoštrije sankcionišu vinovnike ovih i sličnih napada na osoblje i imovinu ŽFBiH. Konačno, ljudski život nema cijenu – ističe se u priopćenju.

One thought on “Huligani napali i teže ozlijedili radnika Željeznica FBiH

  • kolovoz 28, 2017 at 12:44 pm
    Permalink

    Zato treba na sve velike željezničke stanice vratiti policijske kancelarije, kao i policajce pratioce vozova. A ove sileđije izbatinati, kako dolikuje, i to na licu mjesta i bez pardona! Svuda u svijetu policijsko obezbjeđenje je prisutno, samo smo mi pametniji!

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *