HSU neće sudjelovati u presloženju vladajuće većine

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja neće sudjelovati u presloženju vladajuće većine, niti namjerava svojim glasom osigurati većinu Andreju Plenkoviću za izglasavanje povjerenja novim ministrima ako u Hrvatskom saboru dođe do toga glasovanja, priopćeno je u nedjelju iz te stranke.

“HSU nije spremna na neviđeno poduprijeti formiranje vladajuće većine za koju nije jasno tko je čini i koji joj je program, kako tendenciozno sugerira naslov u jednim dnevnim novinama”, ističe predsjednik stranke i dodaje kako zakonski prijedlozi kojima je cilj rješavanje nekog od brojnih problema u mirovinskom sustavu mogu dobiti potporu HSU-a.

Predsjednik stranke smatra da novi izbori neće bitno izmijeniti raspored snaga u Saboru, no njegov glas u parlamentu sigurno neće odlučivati o tome ide li Hrvatska na nove izbore ili ne, kako je to, ističe Hrelja,  zlonamjerno interpretirana njegova izjava u jednom mediju, prenosi Hina.

Nedjeljni Jutarnji list objavio je kako im je Hrelja rekao da nema problem podržati Vladu koja će zauzvrat riješiti određene probleme umirovljenika te da je iz HDZ-a “dobio signale za razgovor”.

Hrelja u priopćenju napominje kako politika HSU-a nije ni na koji način pridonijela političkoj krizi, niti HSU ima namjeru sudjelovati u rješavanju problema koje su “stvorili drugi akteri”.

Pozivao je sve relevantne subjekte da energiju usmjere na rješavanje konkretnih životnih problema, a ne na tendenciozne i neprofesionalne interpretacije kojima je cilj narušavanje povjerenja u državne institucije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *