HSPF tvrdi da je Komšićev izbor neustavan, nelegalan i nelegitiman

Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) sa sjedištem u Mostaru smatra kako su na nedjeljnim izborima grubo narušena temeljna demokratska načela, daytonska načela te načela i odredbe samog Ustava Bosne i Hercegovine.

U priopćenju za javnost spomenute udruge tvrdi se kako su održani izbori u potpunoj suprotnosti sa člankom I/2. Ustava Bosne i Hercegovine te bi, shodno tomu, implementacija rezultata izbora bila “apsolutno nedopustiv napad na cjelokupni ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine”.

“Svjesni ozbiljnosti situacije i možebitnih posljedica po konstitutivni status hrvatskog naroda, apeliramo na sve legitimne predstavnike hrvatskog naroda da ne kalkuliraju kada je u pitanju konstitutivnost i jednakopravnost hrvatskog naroda. Od legitimnih hrvatskih predstavnika zahtijevamo da ulože maksimalne napore da se ovo pitanje u što skorijem roku riješi jer je apsolutno neprihvatljivo da se izborna volja hrvatskog naroda pregazi po treći put, pogotovo kada je Ustavni sud nedvosmisleno odredio da je takav čin neustavan i protuzakonit”, poručili su iz HSPF-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *