HS: Samokandidatura Željka Komšića je legitimna, ali kontraproduktivna

Hrvatska stranka BiH smatra da je legitimno pravo Željka Komšića da se na narednim izborima kandiduje za člana Predsjedništva BiH.

Priopćenje HS-a prenosimo u cijelosti:

“Najava Željka Komšića da će se na slijedećim izborima kandidirati za člana Predsjedništva BiH, Hrvatska stranka BiH, nasuprot neurotičnim komentarima iz reda stranaka tkzv. HNS-a, smatra njegovim legitimnim pravom.

Međutim, Hrvatska stranka drži da je samokandidiranje u ovom slučaju poradi medijski kreiranog stanja odnosa politički kontraproduktivno. Naime, po ocjeni Hrvatske stranke BiH, ono osnažuje poziciju onih kojima je izbor za člana Predsjedništva BiH najbolja zaštita od kaznenog progona i koji pod izgovorom zaštite nacionalnih interesa zapravo zadovoljavaju svoje pozerstvo, svoj ego i volju za moći.

Hrvatska stranka BiH smatra kako bi bilo poželjno da se umjesto samokandidiranja, kandidati za člana Predsjedništva BiH budu kredibilne osobe podržane od više političkih subjekata i koje su -nasuprot aktualnim koji proizvode sukobe kako bi se održali na vlasti-sposobne za dogovor, pokrenuti nužne reforme i otvoriti perspektivu mladim.”

One thought on “HS: Samokandidatura Željka Komšića je legitimna, ali kontraproduktivna

  • siječanj 15, 2018 at 3:58 pm
    Permalink

    Samokandidatura ŽK… Vjerovatno je da se HS BiH malo preškartao! Željko to nebi mogao sam bez dogovora u DF-u. DF inače nije baš stranka jednog lica, a već je postojao dogovor unutar ljevice, SDP – DF!
    Sigurno je da DF ima više birača nego sve ostale stranke u HNS, valjda je ova firma HNS, građansko udruženje, a ne stranka!

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *