HS i HDZ 1990 potpisali Izjavu o zajedničkom nastupu na izborima u ZDŽ

Predsjednici županijskih odbora Hrvatske stranke BiH i HDZ 1990 Zeničko dobojske županije, Josip Krajina i Vinko Marić, potpisali su u petak navečer u Travniku Izjavu o zajedničkom nastupu na općim izborima u BiH 2018. godine.

U priopćenju Hrvatske stranke BiH  stoji kako su stajališta ovih stranaka apsolutno podudarna i ona su u više navrata prezentirana javnosti i članstvu obje stranke.

-Predsjednici ŽO Hrvatske stranke i HDZ 1990,Josip Krajina i Vinko Marić, još jednom zajednički upozoravaju kako bi se eventualnim usvajanjem izmjena Izbornoga zakona kojeg je predložio HDZ BiH, pravni i politički položaj hrvatskog naroda, koji živi na područjima Bosne, pogoršao do mjere da bi u nekim dijelovima faktički izgubio status konstitutivnog naroda. S toga županijski odbori HS i HDZ 1990 ne dvoje kako je jedini način da se stane na put toj unutarhrvatskoj diskriminaciji u režiji HDZ BiH u međusobnom povezivanju naprednih snaga, koje na pošten način žele voditi pravednu političku borbu za hrvatske interese na cijelom području BiH i zajedničkom nastupu na predstojećim izborima. U tom smislu, dvije stranke su odlučile u Zeničko dobojskoj županiji nastupiti sa zajedničkom izbornom listom- stoji u priopćenju HS BiH.

Županijski odbori cijene kako bi čelništva HDZ 1990 i HS BiH trebali isti dogovor postići i na razini cijele BiH, pod čim podrazumijevaju i dogovor oko zajedničkoga kandidata za člana Predsjedništva BiH i to sa područja Bosne.

-Uskoro se očekuje potpisivanje identičnog dokumenta između drugih županijskih organizacija Hrvatske stranke i HDZ 1990, ali i sa drugim strankama koje su suglasne sa izjavom i žele surađivati na opstojnosti Hrvata na ovim prostorima- navodi se u priopćenju Hrvatske stranke BiH.

One thought on “HS i HDZ 1990 potpisali Izjavu o zajedničkom nastupu na izborima u ZDŽ

  • travanj 7, 2018 at 1:12 pm
    Permalink

    Naravno, udružuju se pametni i pošteni. Ima tu i lijepih!

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *