“Hrvatski pokret za Središnju Bosnu”: HSP, HDZ 1990 i HS zajedno na općim izborima

Hrvatska stranka prava (HSP), Hrvatska demokratska zajednica 1990 (HDZ 90) i Hrvatska stranka (HS) BiH odlučne su zajednički nastupiti na Općim izborima u listopadu a pod nazivom “Hrvatski pokret za Središnju Bosnu”.

Kako se ističe u priopćenju HSP-a, kojeg potpisuje predsjednik te stranke Nikola Raguž, ta je odluka donesena nakon promišljanja o aktualnoj društveno-političko-ekonomskoj situaciji, a s posebnim naglaskom na položaj hrvatskog naroda koji u BiH doživljava “povijesnu, demografsku apokalipsu”.

Ističe se da postoji visoka razina usuglašenosti zajedničkih stavova nakon sastanka predstavnika te tri stranke u Vitezu te se ukazuje na nužnost okrupnjavanja političkih opcija koje nisu zadovoljne postojećom politikom Hrvata, koja najmalobrojniji konstitutivni narod vodi u potpuni nestanak.

“Hrvatski pokret za Središnju Bosnu” porazit će tu lošu politiku, a Hrvatima vratiti vjeru u život i budućnost u domovini, poručeno je.

Nadalje, predsjednici Hrvatske stranke prava (HSP) i Hrvatskog bloka (HB), Nikola Raguž i Francisko Brdarić, postigli su dogovor o strateškom partnerstvu i trajnoj političkoj suradnji. Predsjednik HSP-a Raguž rekao je da se napokon ostvaruje težnja o snažnoj, kvalitetnoj i dosljednoj koaliciji desnog centra.

“HB je stranka koja čvrsto zastupa interese hrvatskog naroda ali i svih građana u BiH. Odluka HB-a o partnerstvu s nama govori o razini samosvijesti i odgovornosti te stranke, koja nije spremna ni za kakvo trgovanje”, kazao je on. Predsjednik HB-a Brdarić zadovoljan je dogovorom s HSP-om i potpisivanjem budućeg strateškog sporazuma, kojeg je ocijenio potezom koji će zasigurno obilježiti budućnost građana i hrvatskog naroda u BiH.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *