Hrvatska šefica diplomacije izrazila zabrinutost zbog izbora Komšića

Hrvatska šefica diplomacije izrazila je u ponedjeljak svojim kolegama iz Europske unije zabrinutost činjenicom da je Hrvatima u BiH, treći put od potpisivanja Daytonskog sporazuma, onemogućeno da izaberu svog legitimnog predstavnika u Predsjedništvo BiH, priopćilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Marija Pejčinović-Burić sudjelovala je na sastanku Vijeća za vanjske poslove u Luxembourgu na kojem je svojim kolegama iz EU naglasila važnost reforme izbornog zakona u BiH u skladu s odlukom Ustavnog suda o legitimnom predstavljanju, koji bi zajamčio jednakost triju konstitutivnih naroda u BiH i osigurao izbor legitimnih predstavnika na svim razinama.

Zbog važnosti ovog pitanja predložila je da se ova tema u najkraćem roku stavi na dnevni red Vijeća za vanjske poslove, stoji u priopćenju koje prenosi Hina.

2 thoughts on “Hrvatska šefica diplomacije izrazila zabrinutost zbog izbora Komšića

 • listopad 16, 2018 at 11:38 am
  Permalink

  Protiv sam načina na koji je izabran Željko Komšić. Ali Bože, da li iko zna koliko Hrvata u Bih je dalo glas Željku?
  Toliko je drugih stvari koje su bitne i bitnije, pr. Pelješki most, zar za Neum ( i Hrvate u Neumu ) nije bilo bolje da se pravio neki auto put.
  kako je Aluminijum dužan 150 ili 200 miliona maraka državi? Gdje je taj novac, hoće li to namiriti građani?
  Šta je sa kladionicama ko ih vodi da li se i kako plaćaju porezi, gdje je novac?
  Itd…itd…to su egzistencijalna pitanja!!!

  Reply
  • listopad 16, 2018 at 2:47 pm
   Permalink

   Covic je dobio ovoliko glasova samo iz razloga sto ljudi ni pod koju cjenu nisu htjeli Komsica! HDZ,JA kao Hrvat odgovorno tvrdim, je najvece zlo sto se dogodilo u BiH poslije rata! Ali,izbor Komsica od strane Bosnjaka kao hrvatskog predstavnika ni u kom slucaju nije pozitivan! BiH ce krenut naprijed tek onda kad budemo imali jednog predsjednika,jednu vladu i jedan parlament,svi trebaju bit jednaki,ali ne samo na papiru!
   Ratove i prosla vremena treba ostavit sa strane,inace uvijek ce biti problema i prozivanja! Dva se ne mogu dogovorit sta ce danas jest a ne tri kako da vode drzavu!

   Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *