HRS: Hrvatski narodni sabor prostor za raspravu, a ne mediji

U povodu učestalih medijskih istupa u kojima čelnici pojedinih hrvatskih političkih stranaka izražavaju svoje nezadovoljstvo radom Hrvatskog narodnog sabora (HNS), priopćenje za javnost oglasila se Hrvatska republikanska stranka (HRS).

“Pojedine stranke koje ovih dana ne silaze s probošnjačkih medija, imaju i imale su mogućnost artikuliranja svoga nezadovoljstva na sjednicama Predsjedništva HNS-a, gdje u pravilu ili nemaju izrađenih svojih prijedloga ili jednostavno šute, kao što je to bio slučaj kada se, na temu braniteljske populacije, besramno u diskusiji ocrnjivalo pojedine generale HVO-a”, navodi se u HRS-ovom priopćenju.

Iz te stranke pozvali su hrvatske političare da svoje nezadovoljstvo radom HNS-a izraze unutar same institucije.

“Istina je da najjača stranka nastoji HNS ustrojiti i njen rad krojiti na osnovu svojih interesa. Međutim, to nije vidljivo u radu Predsjedništva HNS-a, koliko u radu Glavnog vijeća i odbora HNS-a, gdje ove stranke, najglasnije u udaru na HNS, nakon više godina rada uopće nisu imenovale svoje predstavnike, tako da je i tu HRS usamljen u argumentiranom kontriranju većinskom mišljenju”, poručili su Republikanci.

U toj stranci smatraju kako je neophodno zadržati hrvatsko političko zajedništvo u okvirima HNS-a te da se diskusija među političkim predstavnicima Hrvata oko svih strateških pitanja za hrvatski narod mora preseliti u sam HNS.

“HNS je prostor za raspravu, a ne mediji koji ovih dana slave nepostojeća oslobađanja Armije BiH i viteštva inozemnih ratnika”, smatraju u HRS-u.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!