HNS: Ponašanje vladajućih oko odgovora na upitnik EK neodgovorno

Hrvatski narodni savez (HNS) oglasio se priopćenjem za javnost u kojem ocjenjuje  krajnje  neodgovornim i licemjernim ponašanje vladajućih stranaka i njihovih, kako navode, nesposobnih i zavađenih lidera oko  pripremanja  odgovora  na  24 tisuće pitanja koja su prije nekoliko  mjeseci stigla u Sarajevo iz Bruxellesa.

“Za svaku je  osudu neiskreno i  antieuropsko ponašanje čelnika  vladajućih stranaka  i institucija  na različitim razinama  koji su  se   domaćoj  javnosti i europskim  čelnicima  obvezali  da će odgovorno  i  tolerantno  kroz   jedva  usuglašeni mehanizam koordinacije  u zadanim rokovima konsenzusom svih   predviđenih razina odgovoriti na postavljena pitanja”, stoji u priopćenju.

Iz Hrvatskog narodnog saveza ističu zabrinutost za europski put BiH, te pozivaju sve ključne aktere u BiH da dokažu kako su iskreno opredijeljeni za članstvo BiH u EU.

Navode i to kako  europski  čelnici  na čelu sa  visokom povjerenicom  za vanjsku politiku i sigurnost Frederikom Mogherini  zatvaraju oči pred  poražavajućom stvarnošću i “uporno tvrde kako vlasti u BiH dobro rade svoj posao i kako država  bilježi   ‘fenomenalni’ napredak na putu ka EU”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *