HIFA OIL jedan od najznačajnijih distributera naftnih derivata u BiH

HIFA OIL d.o.o. Tešanj je jedan od najznačajnijih distributera naftnih derivata u Bosni i Hercegovini. Tokom 15 godina iskustva i kontinuiranog rasta izgrađeno je partnerstvo i povjerenje sa skoro 200 kompanija u ovoj branši. Danas HIFA – OIL pokriva preko 20% tržišta BiH. HIFA – OIL razvija dva osnovna poslovna pravca: “bijeli“ derivati (dizel, benzin i lož ulje, LPG) i “crni“ derivati (bitumen i mazut).

Kompanija ima lidersku poziciju u distribuciji crnih derivate u BiH, a na tržištima u regiji očuvan je status najozbiljnijeg i najkavlitetnijeg distributera o čemu govori saradnja sa najvećim kompanijama iz oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj i drugim zemljama regiona. Prošla godina je okončana sa ukupnom količinskom realizacijom od oko 300.000 tona različitih derivata u 9 zemalja regiona.  HIFA OIL nedavno je kupila «Terminale» Željezare Zenica. Kupovinom «Terminala» HIFA OIL postala je kompanija za trgovinu i distribuciju nafte sa najvećim privatnim terminalima u Bosni i Hercegovini, čime je tržišna pozicija ove kompanije znatno poboljšana, a što će dodatno doprinijeti sigurnosti snabdijevanja tržišta naftom u BiH na duži rok. Također, izvršena je recertifikacija po standardu ISO 9001. HIFA OIL je ponovno izabrana kao najbolji dobavljač za NATO snage u BiH. Ugovorom o snabdijevanju avio kompanija JET A1 avio gorivima, HIFA OIL dala je svoj doprinos podizanju razine konkuretnosti Međunarodnog Aerodroma Sarajevo.

Već duže vremena HIFA OIL spada u kategoriju vodećih uvoznika, izvoznika i distributera naftnih derivata na području BiH, te prema relevantnim pokazateljima među 10 top firmi u BiH, računajući sve privredne oblasti i djelatnosti.  HIFA – OIL svoje poslovanje je uskladila sa najvećim svjetskim standardima podrazumjevajući sistem upravljanja kvalitetom (ISO 9001) i zaštitom okoliša (ISO 14001) te takvo poslovanje je potvrđeno od renomirane certifikacijske kuće TUV Bajern Sava. HIFA – OIL je član državne i federalne asocijacije distributera nafte i naftnih derivata, a njen osnivač i vlasnik, Izudin Ahmetlić je do sredine 2011. bio predsjednik ove asocijacije (danas podpredsjednik).

Kompanija različitim gorivima snabdijeva oko 200 partnera u BiH. Već duže vrijeme HIFA OIL snabdijeva i NATO snage naftom i avio gorivom u BiH.

Zajedno sa kompanijama kćerkama EURO ROAL, EURO METALI, EURO STIL, EURO POWER, PETROBIT, BITROL Slovenija, te njemačkim LB.Profile, HIFA OIL zapošljava ukupno 257 radnika.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!