Hercegovački diler izručen nakon desetogodišnjeg bježanja od pravde

Nakon deset godina bijega Aleksandar Rikalo predan je Okružnom sudu u Banjoj Luci, sa prijedlogom za određivanje pritvora, koje je protiv njega stavilo Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala RS-a.

On se sumnjči da je počinio kazneno djelo “organizirani kriminal” u vezi sa kaznenim djelom “neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”.

– Sumnjiči se da je kao pripadnik zločinačkog udruženja, u periodu od 13. veljače 2008. do 30. svibnja 2008. godine na području općine Trebinje zajedno sa drugim članovima zločinačkog udruženja, za koje je već izrečena pravomoćna presuda, kupovao, držao i prenosio te posredovao u prodaji i kupovini kokaina,  potvrđeno je u Tužiteljstvu RS-a. Rikalo je deset godina bio u bijegu, a krio se u Njemačkoj i Crnoj Gori.

Na osnovu međunarodne potjernice Okružnog suda u Banjoj Luci uhićen je 12. siječnja 2018. godine na području Crne Gore i nalazio se u ekstradicijskom pritvoru. Rikalo se sumnjiči da je bio član trebinjske narko-grupe, koja je “pala” u akciji “Leotar”. Ostali članovi su pravomoćno osuđeni na ukupno 66 godina i šest mjeseci zatvora. Kao organizator ove grupe, Nikola Šaraba je pravomoćno osuđen na 10 godina i šest mjeseci zatvora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *