Herceg u posjet primio konzulicu Turske

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg danas je u posjet primio generalnu konzulicu Republike Turske Zerrin Kandemir.

Ističući ulogu Zračne luke Mostar i potrebu boljeg povezivanja Mostara i turskih destinacija, Herceg se osvrnuo na mogućnosti snažnije gospodarske suradnje, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

“Bogati turistički potencijali kojima se ponosimo sigurno su izazov i za turske građane, no, na nama je da im ih približimo. Zbog toga sam istaknuo ulogu Zračne luke u Mostaru jer je ona ključ snažnijeg povezivanja i njezin rad izravno utječe i na gospodarski razvitak”, rekao je Herceg.

Razgovaralo se i o ukupnim političkim prilikama u BiH, posebno u kontekstu održavanja skorih izbora te je Herceg istaknuo kako je poštivanje legitimne volje svakoga naroda ključno za razvitak i bolju budućnost BiH. Naglasio je kako se ne smije dopustiti da jedan narod drugome bira njegove predstavnike jer bi to vodilo ka nestabilnosti.

Konzulica Kandemir poželjela je Hercegu uspjeh na nadolazećim izborima te istaknula kako će joj boravak u Mostaru i HNŽ-u ostati u trajnom sjećanju, stoji u priopćenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *