HDZ 1990 podržao zahtjeve liječnika i zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović izrazio je u srijedu punu potporu zahtjevima sindikata zdravstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), a stav županijske Vlade prema tom problemu ocijenio je poražavajućim.

Poručio je kako je problem u zdravstvu vrlo lako riješiti kada bi se u županijskoj Vladi novac transparentnije trošio, podsjetivši pritom kako se u proteklih 10 godina zdravstvenim radnicima primanja nisu povećala, dok su se u istom tom razdoblju vladinim dužnosnicima plaće povećavale barem pet puta.

– Zamislite da doktor ima plaću 1.200 maraka, a ministri u Vladi 3.500 maraka. Ovo društvo bez premijera i ministara može i bilo bi sretnije da ih nema, ali bez liječnika ne može – kazao je Cvitanović na konferenciji za novinare u Mostaru.

Nazvao je obmanom stav županijske Vlade kako sindikati trebaju pregovarati zajedno, kazavši kako svi zdravstveni djelatnici moraju dobiti veće plaće i uopće nije bitno je li razgovaraju odvojeno ili zajedno ako je cilj da se dođe dogovora.

Cvitanović je ustvrdio kako je sadašnja županijska Vlada najnetransparentija vlada u povijesti HNŽ-a te poručio kako će se za netransparentnu raspodjelu sredstava kad-tad morati odgovarati.

– HDZ 1990 će se suprotstaviti ovoj lošoj politici i to vrlo odgovorno i vrlo žestoko jer to naš narod od nas očekuje. Nemamo pravo šutjeti jer su nas doveli u moralnu i etičku kaljužu – kazao je čelnik HDZ 1990.

Svoju potporu zdravstvenim djelatnicima izrazili su i zastupnik u Skupštini HNŽ-a Luka Faletar i zastupnik u federalnom parlamentu Zdravko Kuzman, koji su stav vlade prema sindikatima ocijenili neprimjerenim i neprihvatljivim.

Pozvali su vladu da razgovara sa sindikatima i udovolji njihovim zahtjevima jer smatraju kako se rješenje i sredstva mogu naći kako bi se ovo stanje prevazišlo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *