‘Hamlet u selu Mrduša Donja’ pobudio veliko zanimanje Mostaraca

“Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, izazvala je veliko zanimanje Mostaraca koji su pohrlili na tri prve izvedbe.

“Ulaznice za sve tri izvedbe bile su unaprijed rasprodane što je najbolji pokazatelj da je Brešanov komad i nakon 45 godina od praizvedbe i dalje svemoćno popularan i aktualan, ali i da je jedan od najuspješnijih hrvatskih redatelja srednje generacije Ivan Leo Lemo odradio fenomenalan posao”, priopćeno je iz HNK Mostar.

Pored redatelja, veliki posao napravili su scenografkinja Vesna Režić, kostimografkinja Mirjana Zagorec, skladatelj Zvonimir Dusper Dus i koreograf Leo Mujić, kao i glumački ansambl HNK Mostar (Sanda Krgo Soldo, Jelena Kordić Kuret, Robert Pehar, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Ivan Skoko, Bojan Beribaka i Angela Bulum), proširen Slavenom Knezovićem, naturščicima Marijom Bošnjakom i Zorislavom Galićem te članicama KUD-a Sveti Ante iz Cima Sofijom Vrljić, Stanom Šuman i Danicom Džidić.

Sljedeća izvedba “Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja” planirana je za početak nove kazališne sezone, odnosno u rujnu 2017. godine, najavili su iz mostarske teatarske kuće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!