HADŽOVIĆ O PROSVJEDU PROFESORA: U veljači su bili zadovoljni, nitko nije ostao bez posla…

Iako se nitko od predstavnika Vlade HNŽ-a nije obratio prosvjetnim djelatnicima koji su danas prosvjedovali na ulicama Mostara, iz Vlade HNŽ-a je pristiglo priopćenje s izjavom resornog ministra Rašida Hadžovića.

U njegovoj pisanoj izjavi stoji:

“Želim prije svega podsjetiti na to kako smo u veljači ove godine potpisali Kolektivni ugovor za djelatnost srednjoškolskog odgoja i obrazovanja i tada su na zajedničkoj konferenciji za novinare predstavnici sindikata iskazali veliko zadovoljstvo korektnim dijalogom i postignutim dogovorom koji je doveo do potpisivanja spomenutog Ugovora.

U potpisanom Kolektivnom ugovoru prvi put značajno je povećan obim prava radnika u obrazovanju, od kojih izdvajam: smanjenje norme za radnike koji imaju djecu s poteškoćama u razvoju, radnike koji imaju četvero i više maloljetne djece, za mentore i savjetnike, za magistre i doktore nauka, kao i  radnike sa trideset i trideset pet godina radnog staža.

Također, u novom smo Kolektivnom ugovoru prosvjetnim radnicima, a što ranije nikada nije bio slučaj, omogućili prelazak iz jedne u drugu školu.

Podsjetit ću da je ovo  Ministarstvo uz podršku Vlade uspješno riješilo i pitanje organizacionih šema, radno-pravni status za više prosvjetnih radnika i da, uprkos svim problemima  koje imamo kada je u pitanju broj učenika, nitko od radnika nije ostao bez posla.

Sve naše aktivnosti i mjere koje provodimo usmjerene su ka boljem, modernijem, europskim standardima bližem procesu obrazovanja, kao i poboljšanju radno-pravnog i materijalnog statusa i uslova rada svih radnika.

Stoga želim posebno istaći da smo prvi put nakon deset godina otvorili proces razgovora  o povećanju plaća u obrazovanju i tu već učinili konkretne pomake koji su u skladu sa realnim mogućnostima Budžeta.

Uvjeren kako nema niti jednog razloga da korektni dijalog ne bude nastavljen, Pregovarački tim Vlade HNŽ poziva predstavnike sindikata da u dobroj vjeri, a na dobrobit cjelokupnog obrazovnog procesa, rješava sva otvorena pitanja, koja eventualno nisu obuhvaćena potpisanim Kolektivnim ugovorom”.

 

One thought on “HADŽOVIĆ O PROSVJEDU PROFESORA: U veljači su bili zadovoljni, nitko nije ostao bez posla…

  • rujan 11, 2018 at 3:15 pm
    Permalink

    Dobro ministar kaze,eto nitko nije dobio otkaz a sada trazite I platu tako je to ministre das im prst a oni bi sada cijelu ruku ,odnosno platu.

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *