GS osuđuje HDZ-ov pokušaj ‘putinizacije’ TV servisa

Građanski savez (GS) oštro osuđuje pokušaj medijske blokade GS-a od HDZ-ovih privatnih portala koji su našli za nedopustivo da BHRT prenese izjavu predsjednika Građanskog saveza Nihada Čolpe, priopćeno je iz GS-a.

Sklandalozno je, smatraju u Građanskom savezu, da medijske i političke strukture okupljene oko HDZ-a više od dvadeset godina u kontinuitetu pozivaju na kršenje zakona, odnosno da pozivaju građane hrvatske nacionalnosti da ne plaćaju pretplatu, a da pritom pokušavaju ovladati javnim servisom te shodno tome zabranjivati prenošenje izjava bilo kojeg političkog subjekta, a u ovom slučaju predsjednika GS-a.

Građanski savez poziva novinarska udruženja u Bosni i Hercegovini da se suprotstave brutalnom pokušaju cenzure, ali i Upravni odbor BHRT-a da se očituje o naredbama koje putem HDZ-ovih privatnih portala se upućuju na njihovu adresu, navedeno je iz GS-a.

– Nama u GS-u, ali i građanima Bosne i Hercegovine jasno je da takvi oblici medijske cenzure mogu postojati u Rusiji koja je strateški partner HDZ-a, ali još uvijek na svu sreću ne mogu postojati u Bosni i Hercegovini. Stoga osuđujemo pokušaj HDZ-ove putinizacije javnog servisa – citat je iz priopćenja Građanskog saveza.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *