GRUDE Skrivio nesreću u kojoj je smrtno stradao suvozač

Županijski sud u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije podignutu protiv Marka Grgića (20) zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao suvozač u vozilu V. M. (29), te zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji.

Ročište radi izjašnjenja o krivnji pred Županijskim sudom u Širokom Brijegu zakazano je za 16. listopada ove godine.

Optužnicom Tužiteljstva Marko Grgić se tereti da je 1. ožujka ove godine, oko ponoći, u mjestu Proboj, Općina Ljubuški, na dijelu magistralne ceste Ljubuški – Grude, upravljajući vozilom marke BMW tip 3, izazvao prometnu nesreću u kojoj je zbog zadobivenih ozljeda suvozač u njegovom vozilu od zadobivenih ozljeda preminuo u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, osamnaest dana kasnije.

Naime, optuženom je stavljeno na teret da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u krvi od 0,96 promila i vozio brzinom od 96 km/h na dijelu ceste gdje je ograničenje 40 km/h, pa je pri ulasku u jednu krivinu izgubio kontrolu nad vozilom i desnom bočnom stranom vozila udario u rubnik, a potom i u metalni rasvjetni stup koji se nalazio na nogostupu, posljedicom čega je suvozač u njegovom vozilu zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je i preminuo u bolnici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *