GRUDE: Policajci čekali u zasjedi, 61-godišnjak s puškom došao u nasad marihuane

Policijski službenici Policijske uprave Grude su s ciljem sprječavanja neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga poduzeli niz operativno taktički mjera i radnji rezultat kojih je bilo operativno saznanje da se u mjestu Drinovci-Kongora nalazi nasad stabljika indijske konoplje nakon čega se pristupilo pregledu terena kojim je isti i pronađen.

Nakon pronalaska nasada (59 stabljika, visine od 0,70 m do 2,7m) koje svojim izgledom i mirisom asociraju na stabljike indijske konoplje policijski službenici PU Grude su organizirali zasjedu na licu mjesta te su tom prilikom lišili slobode osobu M. Š. (61), iz Gruda, koji je u rukama držao napunjenu lovačku pušku calalibar 16 mm.

Na mjestu pronalaska nasada izvršen je očevid, te su stabljike počupane i pohranjene u prostorije PU Grude koje će biti upućene na vještačenje. Također na mjestu događaja izuzeti su i drugi tragovi koji će biti poslani na potrebita vještačenja. Nakon izvršenog očevida na mjestu događaja, policijski službenici PU Grude pristupili su pretrazi obiteljske kuće i drugih pratećih objekata koje koristi M. Š. po Nalogu o pretrazi izdanom od Općinskog suda Ljubuški a temeljem usmenog zahtjeva za izdavane naloga o pretrazi PU Grude i uz suglasnost dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva ZHŽ-a. Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu sproveden je osumnjičeni M. Š. uz odgovarajuće izvješće o izvršenom kaznenom djelu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *